Limba română, întrebare adresată de miku44, 8 ani în urmă

Realizati un referat cu tema "Alimentatia in sportul de performanta" (20 randuri) VA ROG E URGENT!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de negotiator
2

Răspuns:

Atunci când te antrenezi intens timp de 90 de minute sau chiar mai mult și faci exerciții ce necesită rezistență, ai nevoie de o alimentaţie care te poate ajuta să obții performanța la cel mai înalt nivel si sa te recuperezi rapid dupa aceea .

Bazează-te pe carbohidrați

Carbohidrații reprezintă principalul combustibil pentru sportivi. Corpul tău îi va transforma în glucoz, care se va stoca în mușchi sub formă de glicogen.

În timpul exercițiilor fizice, corpul tău va transforma glicogenul în energie. Dacă te antrenezi mai puțin de 90 de minute, ai suficient glicogen în mușchi, chiar și pentru activități de intensitate ridicată. În cazul în care antrenamentul tău se desfășoară pe o perioadă mai mare, îți recomandăm următoarele strategii:

”Alimentarea cu o cantitate de carbohidrați timp de 3 sau 4 zile înainte de un eveniment te poate ajuta să îți reîncarci glicogenul”, spune nutriționistul sportiv, dr. Serban Damian.

Ia in calcul o dietă cu aproximativ 55-60% din calorii provenind din carbohidrați, inclusiv pâine, cereale, paste, fructe și legume, pentru a obține o stocare maximă de carbohidrați. În ziua marelui eveniment, mănâncă ultima oară cu 3 până la 4 ore înainte, pentru a-i da suficient timp stomacului să se golească.  Evită consumul de zahăr sau alimente ce conțin amidon cu până la 30 de minute înainte de începerea activității, deoarece acestea îți pot accelera deshidratarea. Realimentează-te cu minerale, carbohidrați și apă în timpul sesiunilor lungi de exerciții fizice. Ia o gustare și bea lichid la fiecare 15-20 de minute. Carbohidrații rafinați (ce conțin zahăr sau făină) trec rapid în sânge, unde alimentează mușchii pentru a lucra eficient.

Alte întrebări interesante