Limba română, întrebare adresată de Stefania74, 7 ani în urmă

realizati un referat de doua pagini despre mise en place ul complet pentru o masa festiva ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dumitracherobe29
0

Mise en place –ul este operatiunea de pregatire si aranjare a mobilierului si obiectelor de inventar (farfurii, tacamuri, pahare, sevetele, etc), destinate meselor principale (mic dejun, dejun si cina), grupurilor de turisti si meselor oficiale.

Alinierea si fixarea meselor – alegerea schemei de plasare a meselor in saloane revine directorului de restaurant sau sefului de sala, avandu-se in vedere urmatorii factori: suprafata si configuratia salonului, forma si dimensiunea meselor, numarul de locuri posibile, polul de atractie din restaurant, tipul si categoria restaurantului.

Fixarea moltonului – se face cu ajutorul elasticului de pe margine sau in functie de molton poate avea sireturi care se leaga de picioarele meselor, Moltonul trebuie sa fie bine intins si cat mai strans la margini (pentru restaurantele de 4 si 5 stele acesta este obligaturiu).

Asezarea fetelor de masa – pentru fiecare salon se folosesc fete de masa de aceeasi culoare si textura. Se inlatura cele patate si rupte. Se prevede ca fata de masa sa acopere picioarele mesei in mod egal, iar marginile sa fie la acelasi nivel pe toate laturile(in cazul meselor patrate), iar in mod uzual fata de masa depaseste blatul mesei cu 40-50cm(ex. O masa de 1m in diametru => fata de masa trebuie sa aiba un diametru de1.80m). La mesele pătrate dungile rezultate de la călcat trebuie să cadă pe mijlocul fiecărei laturi a blatului. La mesele rotunde dungile vor fi aşezate în dreptul scaunelor. Se preferă utilizarea feţelor de masă pătrate pentru mese rotunde cu 4 picioare şi a celor rotunde pentru mese rotunde cu picior central.

Alte întrebări interesante