Biologie, întrebare adresată de day83561, 8 ani în urmă

Realizați un referat de minim o coală A4 în care să prezentați la alegere respirația unui mamifer din zona în care trăiți​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladpinzaru70
0

Răspuns:

Toată viața respiră sau respiră. Respiratia la mamifere este similara cu respiratia la alte animale care respira aer. Respiratia extrage oxigenul din aer, care este apoi folosit de celule. Respiratia transporta, de asemenea, dioxid de carbon rezidual departe de celule. Deși respirația depinde de alte sisteme, cum ar fi sistemul circulator, pentru a prelua oxigenul și dioxidul de carbon către și dinspre celule, sistemul respirator are responsabilitatea principală de a aduce oxigenul în corpul unui mamifer și de a trimite dioxid de carbon în atmosferă.

Respirația mamiferelor apare în sistemul respirator al animalului. Un sistem respirator este alcătuit din mușchi și căi respiratorii care lucrează pentru a aduce aerul proaspăt în plămâni în care se schimbă oxigen în sânge pentru dioxid de carbon. Căile respiratorii sunt adesea căptușite cu fire de păr sau alte structuri care ajută la curățarea aerului de praf și microbi înainte de a intra în plămâni.

Structuri musculare

Sistemele respiratorii mamifere se bazează pe un singur mușchi mare la baza plămânilor. Acest mușchi se numește diafragmă. Diafragma trage plămânii în jos pentru a-și crește volumul, provocând aerul să se năpustească în plămâni. Pe măsură ce apasă în sus, plămânii devin mai mici, iar aerul este expirat. Mușchii din cușca lucrează în consorție cu diafragma pentru a se extinde și contracta plămânii.

Explicație:

Asta poti spune la ori ce mamifer

Alte întrebări interesante