Realizați un referat despre George Enescu. Voi doar dați-mi informații care trebuie puse într-un referat și de aici mă descurc eu. Vă roggg
Răspunsuri la întrebare
George Enescu este considerat unul dintre cei mai mari muzicieni români. Acesta este recunoscut pentru compozițiile create în timpul vieții, însă și pentru activitatea sa ca dirijor și pedagog în domeniul muzicii.
Născut la 19 august 1881, a început să cânte la vioară de la vârsta de 4 ani, și a avut primul concert la vârsta de 5 ani. Între anii 1888-1894 acesta a studiat la Conservatorul din Viena, iar între 1895-1899 a studiat la Conservatorul din Paris. Pe data de 6 februarie 1898 și-a făcut debutul în calitate de compozitor în cadrul Concertelor Colonne din Paris. În lumea franceză el este cunoscut sub numele de Georges Enesco.
George Enescu a avut strânse relații cu familia regală a României, punând pe muzică unele din poemele reginei Carmen Sylva.
Opere semnificative:
- Rapsodia română nr. 1 în La major și Rapsodia română nr. 2 în Re major sunt două din cele mai populare compoziții ale sale și au fost compuse între 1901-1902.
- Șapte cântece pe versuri de Clément Marot - compuse în 1908.
- Opera Oedip la care a lucrat între 1921-1931, iar a cărei premieră a avut loc la Paris în 1936. Această operă a fost dedicată Mariei Tescu Rosetti, cu care compozitorul s-a căsătorit în 1937.
În perioada interbelică acesta a călătorit în repetate rânduri în Statele Unite ale Americii, unde a dirijat orchestrele din Philadelphia și New York. După instaurarea regimului comunist în România, George Enescu s-a exilat definitiv în Paris, unde a decedat în noaptea dintre 3-4 mai 1955.
George Enescu a avut o activitate pedagogică intensă, iar printre elevii săi se numără Christian Ferras, Ivry Gitlis, Arthur Grumiaux și Yehudi Menuhin.
Sfaturi pentru redactarea unui eseu:
- Verifică informațiile găsite să aibă minim două surse. Internetul este plin de date, însă nu toate sunt informații reale sau de calitate. De aceea este bine ca de fiecare dată să verificăm informațiile să poată fi găsite în minim două surse diferite. De asemenea, este important ca sursele să fie calitative - caută pe site-uri cu mari, cu autoritate, unde știi că de cele mai multe ori găsești informații corecte.
- Asigură-te că înțelegi informațiile pe care le adaugi în referat. Informațiile găsite pe internet pot fi de la foarte simple la foarte complexe. Chiar dacă găsești informații ce ți se par importante, dacă nu înțelegi despre ce este vorba, este mai bine să nu le incluzi în referatul tău. Filtrează informațiile și selectează ceea ce înțelegi și ți se pare relevant.
- Aranjează-le în ordine cronologică! Când folosești mai multe surse este foarte ușor să amesteci informațiile și să le prezinți într-un mod dezorganizat. Asta poate denota lipsă de interes și înțelegere din partea ta. De aceea este recomandat ca înainte de a începe să scrii un referat, să îți faci o ciornă pe care să adaugi toate datele pe care le ai, iar apoi să le organizezi cronologic. În momentul în care ai toată cronologia corectă, poți începe să lucrezi la referat, și să expus toate datele adunate în ordinea în care au avut loc.
- Nu copia de pe internet. Chiar dacă este normal să folosești datele găsite pe internet, nu ar trebui să copiezi fragmente din documentele sau articolele găsite. Asigură-te că dacă expui o idee sau niște date, în primul rând le-ai citit și le-ai înțeles îndeajuns încât să poți scrie tu însuți/însăți un paragraf despre informațiile găsite. Dacă vrei să folosești un citat, nu uita să menționezi sursa!