Limba română, întrebare adresată de jojo567, 8 ani în urmă

Realizați un test argumentativ de aproximativ 15 rânduri în care să motivați importanta prieteniei în viata adolescenților ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pinzarumariana85
0

Răspuns:

Intr-o zi doi prieteni sau dus in padure sa se primble. Mergând ei așa prin padure le iese în cale un urs mare. Primul prieten se seriese și se urca repede intr-un pom.Iar cel deal doilea prieten nu știa ce sa faca si sa prefacut mort.Ursul se apropie de cel deal doilea prieten și îl mirosi.Vazu ca nu este nici o schimbare isi vazu de drumul sau. Cand cel din pom vazu ca ursul pleca se da jos si incepu sa râda și sal intrebe ce ia soptit ursul la ureche. Dar el era suparat si nui spuse.

Dragi copii nu alegeti prieteni falși deoarece prietenul adevarat la nevoie se cunoaste.

Răspuns de andreeaanghel78
0

Răspuns:Prietenii ocupă, alături de familie, cel mai important loc în formarea comportamentului, a valorilor și normelor fiecărei persoane.În opinia mea, prietenia în viața adolescenților reprezintă o importanță sporită pe baza mai multor argumente plauzibile.În primul rand, liceu reprezintă atât locul cât și perioada în care adolescenții leagă cele mai multe relații, care mai de care mai apropiate, dar nu foarte multe dintre ele durabile. Adolescenții se simt foarte neînțelesi de părinți așa că tind să se avânte in relațiile cu prietenii, spunandu-le acestora cât mai multe din viata lor personală. Cu prietenii pot discuta mai deschis, iar subiectele pot fi mult mai variate.În al doilea rând, comunicarea este foarte importantă în perioada adolectentilor pentru o dezvoltare armonioasă. Este indicat să socializeze și să cunoască cât mai multe persoane de la care să extragă aspectele pozitive pentru a învăța. De asemenea, să ai un prieten care te ascultă șipe care îl asculți la rândul tău este un sprijin moral extraordinar care de ajută să treci peste momentele dificile.Pe de altă parte, prietenii pot avea și o influență negativă asupra adolescenților. Din cauza presiunii de grup și lipsei de experiență, liceenii ajung să acționeze în moduri la care nu ar fi recurs dacă nu erau impulsionați. Trebuie, deci, ca tinerii să știe să își aleagă prietenii și, de asemenea, să fie conștienți pe baza căror valori funcționează relațiile ce se stabilesc între ei și prietenii lor.În concluzie, prietenii în perioada adolescentei, da, sunt importanți, dar trebuie aleși cu grijă.


andreeaanghel78: Sper să te ajute raspunsul meu!
Alte întrebări interesante