Limba română, întrebare adresată de gheorghesicoe276, 8 ani în urmă

Realizati un text, 10-15 rânduri, în care sa utilizaţi următoarele structuri: frunze ruginii", "stropi mari şi reci", "alei pustiite", "ramuri arcuite", "covor de frunze moarte", cer plumburiu". Oferiți textului un titlu sugestiv.​ Am nevoie de ajutor!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de egradinariu43
1

Explicație:

Era toamna.

iar ca în oricare altă zi de toamnă afară vântul adia și făcea frunzele ruginii sa cadă ușor pe pământ formând parca un covor de frunze moarte care nu se mai puteau trezii la viață

Totul era superb,minunatul peisaj de toamnă era completat din toate părțile de soarele ce stătea pe cerul plumbiuriu așteptând să își facă apariția de după norii care aveau să pornească o ploaie.

Aleile pustiite sunt lovite cu stropi

mari și reci iar crengile arcuite erau legănate în stânga și în dreapta începând un dans molipsitor

Nimic nu putea fi mai frumos decât tabloul tomnatic oferit de natura...

NU STIU DACA PE CAIET VEI AVEA 10-15 RANDURI DAR SPER CA TE-AM AJUTAT


gheorghesicoe276: nicio problemă
gheorghesicoe276: ași fi vrut să îți dau ție coronița dar a fost prea târziu
gheorghesicoe276: sorry:(((
gheorghesicoe276: :(
egradinariu43: asta e,dar un follow m-ar ajuta‍♀️
gheorghesicoe276: ok
gheorghesicoe276: e Bine acum??
gheorghesicoe276: că nuștiu
egradinariu43: Da,mersi mult
gheorghesicoe276: Cuplacere;))
Răspuns de jsjdjgzuxokdhz
1

Răspuns:

Salut!

Toamna ce a rece ce aduce cu ea cer plumburiu a venit, desi cred ca toti isi mai doreau macar cateva zile de vara. Stropii mari si reci, aleiile pustiite fac pe toata lumea trista, dar frunzele ruginii cu un aspect deosebit mai anima putin imagine aceata trista si monotona. Ramurile arcuite ce se gasesc pe toate strazile sunt acum grele, chinuite sa tina greutatea apei ce tocmai s a asternut pe acestea. Covorul de frunze moarte, in schimb, le pastreaza un loc tuturor frunzelor ce momentan nu au avut curajul sa faca parte din acesta. Toamna face parte dintr un peisaj trist, monoton, ba chiar obositor, cu cat stai sa te uiti la el, dat poate fi si frumos. De exemplu, covorul frunzelor poate fi o intampinare sau ramurile arcuite sunt o arcada pe sub care sa treci. Totul poate deveni frumos, conteaza doar cum te uiti.

Sper ca te am ajutat!


gheorghesicoe276: mss foarte mult
gheorghesicoe276: Bravo;)))
Alte întrebări interesante