Limba română, întrebare adresată de steliserbanowh3kr, 8 ani în urmă

Realizați un text argumentativ de min 150 de cuvinte pornind de la citatul Când nu mai esti copil, ai murit de mult. (Constantin Brancuși)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de khloe27
2

               Eu consider că atunci când ești copil, totul este mult mai simplu, trăiești viața la maxim, ai adrenalina oricărui copil, ești energic și pentru tine contează ziua de astăzi, iar mâine e doar un gând ce se pierde în derivă.

                Pe de-o parte, consider, așa cum a spus și Constantin Brâncuși: „Când nu mai ești copil, ai murit de mult.”, că cea mai importantă perioadă din viață este copilăria. Libertatea și adrenalina copilăriei sunt de preț, copii găsesc totul în nimic, nu-și fac griji în legătură cu ziua de mâine, ei trăiesc prezentul. Odată ce devii adult, odată ce te maturizezi nu mai e cale de întoarcere, nu poți să te mai ascunzi după șorțul mamei atunci când ți-e frică sau dai de greu, depinzi de tine și de persoana ta.

                  Pe de altă parte, maturitate este ceva de care nu poți scăpa, este inevitabilul vieții. Copilăria trebuie trăită în cel mai frumos mod posibil, căci ce urmează după poate lăsa cicatrici adânci. Profită de tot ce ai ca și copil, profită că ești copil, profită de libertate și de tot ce vine cu ea, dar mai ales, bucură-te!

                  Așadar, trăiește-ți copilăria până la ultima picătură și nu lăsa pe mâine ce poți face azi, reușește imposibilul sau cel puțin, încearcă. Nu-ți dori să fii adult, căci „Când nu mai ești copil, ai murit de mult.”.

Alte întrebări interesante