Istorie, întrebare adresată de cosmmi, 9 ani în urmă

Realizaţi un text de minim 10 rânduri in care sa povestiţi pe scurt o bătălie din razboaiele punice.aveti in vedere cauzele care au generat conflictul,forţele participante,conducătorii armatelor,data şi locul confruntării, deznodământul şi urmările luptei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndyAndy12345
12
Cartaginezii  dominau coasta Africii de N , o parte din Sicilia , Corsica si Sardinia  si S Spaniei . Ei aveau o flota puternica si o armata de uscat , formata din mercenari. Pentru a-si consolida stapanirea asupra intregii Marii Mediterane , ei au hotarat sa ocupe interaga Sicilia . Insa , si Roma era interesata de Sicilia . Intre Roma si Cartagina vor avea loc 3 razboaie , sub numele de RAZBOAIELE PUNICE.
( eu o sa-ti povestesc al doilea razboi punic ) :
Cartaginezii au pierdut primul razboi punic si pentru a-si reface puterea , cartaginezii au inceput cucerirea Spaniei . Conducatorul cartaginezilor a fost HANIBAL , unul dintre cei mai vestiti conducatori ai antichitatii.El a planuit sa-i atace pe romani in Italia. Asa a inceput cel de-al doilea razboi punic.
In fruntea unei armate de aproximativ 60000 de oameni si 40 de elefanti a tercut din Spania in S Galiei , ajungand in N Italiei . Aici au loc mai multe lupte , iar armatele romane vor fi invinse . In aceste lupte romanii vor pierde 70000 de oameni . Gresala cartaginezilor a fost ca nu au pornit spre Roma ,  si spre Capua , unde au ramas toata iarna . Prin aceasta intarziere le-au dat posibilitatea romanilor sa-si refaca armata . In cele din urma , romanii ii inving pe cartaginezi , si le impun o pace foarte grea . Cartaginezii trebuiau sa le cedeze roamnilor teritorile ocupate in Spania , sa predea flota de razboi si sa nu mai poarte  niciun fel de razboi fara acordul Romei . Desi , Cartagina a fost invinsa , totusi roamanii s-au temut de puterea ei !
P.S e facuta de mine pt. tema si NU am copiata ca imi dadea profa 4 , deci merit coroana !

AndyAndy12345: scuze am uitat si datele
AndyAndy12345: astea sunt
AndyAndy12345: Primul Război Punic între 264-241 î.Hr. Al Doilea Război Punic între 218-201 î.Hr. Al Treilea Război Punic între 149-146 î.Hr.
AndyAndy12345: Scuze
Alte întrebări interesante