Limba română, întrebare adresată de danamaravela1986yaho, 8 ani în urmă

Realizați un text în care să respectați structura unei compuneri introducere cuprins încheiere​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miruna1709
0

Răspuns:

Introducere: Într-o dimineața de vară când soarele strălucea pe cer eu ma trezesc mângâiat/ă de razele lui calde. ridic încet din pat și încep ma pregătesc pentru o nouă zi.

Îmi fac patul, spăl pe față, ma schimb și cobor scările către bucătărie. Mama mea pregătea micul dejun, deja simțeam mirosul de pâine calda și ceai de mușețel.

Cuprins: După ce termin de mâncat ridic de la masa și strâng resturile de firimituri lăsa-te pe masă, apoi merg în camera mea și-mi găsesc cățelușul în patul meu, se vedea pe fața lui ca are nevoie de o plimbare. Îi pun lesa și zgarda apoi plecăm ne plimbam. După 15 minute aud niște sunete de pisică, nu știam de unde se aud așa am început caut peste tot și intr-un final observ o cutiuță lăsată în mijlocul parcului. Ridic cutia și pornesc cu ea spre casă.

Încheiere: Când ajung acasă îi dau lesa cățelului meu jos repede și încep sa o strig pe mama. Ea vine grăbită la mine crezând ca am pățit ceva și când ma vede își pune mâinile în cap eu fericit/ă o întreb dacă îi pot păstra, ea se uita zâmbind la mine și din cap da.

Explicație:

Aici poți face tu orice compunere vrei, una normală care sa aibă introducere cuprins și încheiere: poți face despre toamnă iarnă vară primăvară sau orice altceva.

Alte întrebări interesante