Biologie, întrebare adresată de Dack2000, 8 ani în urmă

Realizați, vă rog frumos, un referat despre fractura de femur.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danielaserban23
0

Răspuns:

Fractura de femur reprezinta o ruptura a osului coapsei, a femurului, osul cel mai mare din corp. Acesta poate fi fracturat in trei zone: capul/gatul osului (in partea superioara), diafiza sau in apropierea genunchiului (capatul inferior). Fractura apare in cazul unor leziuni puternice rezultate ca urmare a unui impact major asupra osului coapsei.

CAUZE:

Traumatism puternic - un accident de masina sau motocicleta, caderea de la inaltime sau impuscatura in femur pot fractura osul piciorului;

Caderea sau torsiunea - fracturarea femurului este cauzata de cadere mai ales in cazul varstnicilor afectati de osteoporoza sau al celor cu un organism slabit, de exemplu, persoanele care au cancer sau afectiuni ale sistemului imunitar; uneori, simpla rasucire realizata in timpul unor miscari uzuale - la coborarea din pat, la ridicarea de pe scaun, sai in mers- poate fi factorul declansator al fracturii, in cazul persoanelor cu afectare osoasa.

O boala osoasa - unele tumori, boala Paget, chisturile osoase sau osteoporoza cresc probabilitatea ca loviturile usoare sa duca la fracturarea femurului.

Explicație:

Sper ca te am ajutat.Poti găsi mai multe informații pe internet.Baftaa!!!

#Daniela

Răspuns de cumva321
0

Răspuns:

Sper că te-am ajutat și că e bine!

Anexe:
Alte întrebări interesante