Limba română, întrebare adresată de qnxdavid, 8 ani în urmă

realizeaza descriera unei persoane, ce reprezinta un model pentru tine VA rog cat mai repede​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bruh59
1
Albert Einstein

Născut: 14 martie 1879
Ulm, Regatul Württemberg

Decedat 18 aprilie 1955 (76 de ani)
Princeton, New Jersey, SUA

Albert Einstein a fost un fizician teoretician de etnie evreiască, născut în Germania, apatrid din 1896, elvețian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton.

Cele mai multe dintre contribuțiile sale în fizică sunt legate de teoria relativității restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, și de teoria relativității generalizate (1915) care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.

Cea mai cunoscută formulă a lui Einstein este E=mc² , care cuantifică energia disponibilă a materiei. Pe această formulă se bazează atomistica, secțiunea din fizică care studiază energia nucleară.

Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii.
Răspuns de laurentiudragomir684
0

Răspuns:

președintele țării!sau tatăl meu/mama mea/bunicul meu Ex:Bunicul meu este un model ptr mine deoarece este un om cinstit,muncitor,un bun creștin.Vocea lui blajină și sfaturile pe care mi le da m-au ajutat mult sa devin omul care șanț acum,treptat,am învățat să fiu că el/dumnealui și sper că într-o zi să am aceeași înțelepciune și bunătate .Din punct de vedere fizic:are ochii precum bolta cerească,părul cărunt ,un om mărunțel sau înalt(depinde cum vrei) și obrajii îi sunt de culoare roșie deoarece este un om foarte energic,nu cum sunt bunicii obișnuiți specific vârstei..Ptr mine este un exemplu și șanț mândru că șanț nepotul lui

Alte întrebări interesante