Istorie, întrebare adresată de alexbreaza, 9 ani în urmă

Realizează o analiză comparativă între cele două revoluții franceze din secolul al 19-lea 1830 și 1848. Inscrie pe o coloana asemanarile si pe o alta deosebirile
Help !!!! Pls!!!


alexbreaza: Dap sunt o ciudata tristă si singura ! Lacrima
alexbreaza: Ce patisi la ora asta abia
alexbreaza: Ca nu am ce face
alexbreaza: :))))
alexbreaza: Si man ce fata normală sta toata ziua in casa sa isi faca temele
Utilizator anonim: Ma scuzati, eu sunt ''abonat'' la postare caci am raspuns si prmesc notifcari intruna neputand sa ma ''dezabonez'', puteti va rog sa va continuati conversatia in mesageria privata? Va multumesc.
alexbreaza: Scuze Claudiu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
38
Asemanari: ambele au fost revolutii franceze ale secolului XIX
Deosebiri: In prima revolutie din 1830 in Franta s-a instaurat monarhia, in cea de a doua revolutie din 1848  s-a instaurat republica.
In cea de a doua revolutie din 1848 se introduce votul universal si drepturile si libertatile cetatenesti, puterea este impartita, au loc confuntari stradale intre burghezie si   muncitori, cea dintai (burghezia) iese invingatoare, iar de situatia va profita Napoleon Bonaparte care va ajunge imparat al Frantei si va face din Franta un imperiu, vorbind desigur despre revolutia din 1848.
In timpul revolutiei din 1830 au loc asa numitele restauratii, prima restauratie bazandu-se pe o masura de  decizii economice si politice,  tara fiind foarte agitata, iar cea de a doua masura  care constituie de fapt revolutia din 1830,  fiind o viata haotica domnita de liberali, regalisti si conservatori ce doreau revenirea regimului absolutist. In timpul revolutiei din 1830 regele Carol este nevoit sa abdice, mostenitorul tronului abdicand si el, toate datorita protestelor ce au loc in acea perioada, iar urmatorul urmas la tron nu este acceptat de catre parlamentul dominat de liberali. Dupa o lunga perioada este ales in sfarsit un rege, Ludovic-Filip, domnia lui fiind cunoscuta ca  Monarhia din iulie

alexbreaza: Mersi ❤
alexbreaza: Chiar te pricepi la istorie
alexbreaza: Dar .... Napoleon Bonaparte a murit in 1821
Alte întrebări interesante