Ed. tehnologică, întrebare adresată de guzunana, 8 ani în urmă

Realizează o compunere cu tema "Obiceiurile mele alimentare". Am nevoie urgent. Dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
1

Răspuns:

cateva idei...

În fiecare zi sunt necesare 3 mese principale și 2 gustari pentru un stil de viață sănătos.

Eu încerc să consum cât mai puține mâncăruri nesănatoase precum cele de tip fast-food și dulciurile. Acestea pot fi înlocuite ușor cu fructe si  mâncare gătită acasă.

Aportul meu de legume este mai mare duminica, deoarece mama mea gătește de obicei și face cel puțin două legume verzi pentru acea masă.

Recunosc ca am zile in care apare sărirea unor mese, în special a micului dejun din cauze precum lipsa de timp, dorința de a dormi mai mult dimineața sau pur si simplu lipsa apetitului.

Dintre obiceiurile care contribuie la menținerea sănătății cele mai importante sunt: practicarea unui stil activ de viață( să faci mișcare cel puțin 30 minute pe zi), păstrarea corectă a igienei alimentelor și nu în ultimul rând, consumul a minimum 2 l de apă pe zi.

Este evident că trebuie să înlocuiesc în fiecare zi gustări, cum ar fi fursecuri și chipsuri pentru un măr sau o ceașcă de suc proaspat de fructe, pentru a îndeplini cerința mea de fructe.

Soarele este o sursă excelentă de vitamina D si incerc sa suplinesc lipsa vitaminei din organism,stand cat mai mult la soare.

Explicație:


guzunana: mulțumesc mult! Nu pot sa îți dau coroana acum dar mai eo sa o primești, promit. Asa mi se intampla, nu pot sa dau coroana imediat după ce primesc răspunsul. Nu știu dacă asa e la toată lumea
Alte întrebări interesante