Limba română, întrebare adresată de piticpitic1232, 8 ani în urmă

realizeaza o compunere cu titlu "darul lui Mos Crăciun " în care sa folosesti substantive adj si verbe

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
5
  Darul lui Moș Crăciun

  Sărbătoarea cea mai așteptată de copii este Crăciunul, sărbătoare încărcată de căldură, speranță, dragoste și cadouri. Iarna cea geroasă îi ținea pe oameni în case, la focul plăcut din șemineu.
  Acea noaptea a iernii nu era atât de îngăduitoare cu Liliana, o fetiță mică, care umbla pe străzi, înghețată de gerul aspru. Înainta greu prin zăpada pufoasă, târâind o haină grea și prea mare. Privea pe ferestrele caselor și vedea copii veseli, adunați alături de părinții lor în jurul bradului decorat frumos, cântând colinde încântătoare și așteptându-l pe Moș Crăciun. Se gândea și ea la Moș Crăciun, dar acesta nu i-a adus niciodată ceva material, dar se consola mereu spunând: "Lasă! Mi-a adus sănătate, care-i mai bună decât toate! Dar tare mi-aș dori un cămin cald, plin de dragoste, Moșule!". Tristă, se gândea cât își dorește ca dorința ei să fie împlinită, se așeză lângă un gard roșu și adormi plângând. Visă că e dusă de îngeri în cer, în fața unui bătrânel cu barbă albă și deasă, care văzând-o îi spuse:
-Copilă, dragă, de ce nu te scoli? Scoală de grabă, darul meu te-așteaptă! 
  Fata se trezi din vis, zâmbind, dar se întristă când se văzu acoperită de zăpada rece. Lângă ea însă, era o femeie tânără, care o privea atent. 
-Copilă mică, vino cu mine în casă, spuse femeia, prinzând-o de mănuța rece, iar fetița rămase uimită de ospitalitatea femeii
  Femeia își dorea de mult o fiică și văzând chipul gingaș și amărât al copilei, o adoptă de-ndată. Fetița primise darul mult visat de la Moș Crăciun, pe care îl visase și înțelese că mereu trebuie să aibă speranță.
Răspuns de carausdaniela28
1
,,Ma numesc Ion...,, asa am inceput eu scrisoarea catre Mos Craciun .I-am mai scris in ea ca sunt elev exemplar, am multi prieteteni pe care ii ajut la nevoie , sunt cuminte si ascultator ,si asa mai departe doar pentru ca macar anul acesta sa-mi implineasca dorinta ,s-o vad pe mama acasa de Craciun.Am mai facuto multi ani la rand , decand mama mae a plecat de acasa pentru a face bani si o vedeam doar o saptamina din vara , cand venea in concediu . Dar eu nu mi-am pierdut increderea , o asteptam in fiecare Craciun cu sufletul la gura .
Eu cred in Mos Craciun si se pare ca el in acest Craciun el ma multumit pentru asta .
In dimineata de Craciun sa aud doua batai in usa , dechid si o vad pe ea , o sfanta la pragul meu , mama.Eu ii sar in brate , ea ma prinde si ma saruta , am stat asa cateva minute fara ca sa cred ca ea e adevarata, dar e ea , cadoul mult asteptat a venit .
Iti multumesc Mos Cracun acesta e cel mai frumos dar care ar fi putut exista vrio data!!!

Alte întrebări interesante