Religie, întrebare adresată de Pisi08, 8 ani în urmă

Realizeaza o compunere cu titlul "familia crestina" in care sa se regaseasca urmatoarele aspecte:
1) datoriile sotilor unul fata de celalalt.
2)criteriile dupa care cei doi tineri ar trebui sa si aleaga sotul/sotia.
Ex= dupa varsta..
Va rog dau coroana si max. De puncte
La religie iau notaa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lonely11
19
Familia crestina are ca piatra de temelie iubirea fara interese. In intemeierea unei familii, atat sotul cat si sotia, trebuie sa se respecte, sa nu se minta si, mai presus de toate sa se iubeasca. Fidelitatea celor doi este foarte importanta. Dumnezeu i-a daruit omului un ajutor in partenerul de viata pe care il va avea. El a fost cel care a binecuvantat familia: Si a zis Domnul Dumnezeu:  Nu este bine sa fie omul singur; sa-I facem ajutor potrivit pentru el.,,
Cea dintai familie a fost intemeiata de Dumnezeu in Rai:
,,Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.,, ,,.Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său..De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup.,,  De aceea legatura care se creeaza intre barbat si femeie este mai puternica decat  orice alta legatura de sange.
Din punct de vedere crestin motivul casatoriei trebuie sa fie dragostea dintre cei doi soti si nu alte interese.Scopul casatoriei fiind: ajutorul reciproc, nasterea de copii Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!" precum si fericirea de desfranarea.
 ,,Eu însă vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă, preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveşte." astfel ni se arata si in Biblie ca familia este cea mai solida legatura  dintre doi aomeni pe care Dumnezeu o binecuvantat-o.
Conform Bisericii, si Sfintei Scripturi, atat sotul cat si sotia daca isi doresc o familie binecuvantata: trebuie sa fie trecuti de varsta majoratului, sa nu se afle intr-un grad de rudenie si diferenta de varsta dintre cei doi sa nu fie mai mare de sapte ani, sa fie de aceeasi religie si bineinteles sa se iubeasca reciproc.
Iubirea reciproca si stima unuia fata de celalat va fi si una dintre datoriile crestine ale sotilor, pentru ca nimic nu se face fara iubirea adevarata. Chiar si cand vor avea copii, principala datorie a celor doi soti fata de prunc este iubirea si ingrijirea acestuia.
Familie presupune iubire neconditionata.
 

Pisi08: Multumesc mult mai am cateva exercitii la matematica daca ma poti ajuta
Alte întrebări interesante