Limba română, întrebare adresată de euStefiCristi27, 9 ani în urmă

Realizează o compunere cu titlul „O zi de sărbătoare în familie”,în care să folosești:ne-am adunat,l-a invitat,ne-a servit,i-a bucurat,nea Gheorghe,ia paharul,l-a încântat.
În redactarea compunerii,vei avea în vedere:
•scrierea titlului și respectarea părților unei compuneri(introducere,cuprins,încheiere);
•folosirea povestirii și a descrierii;
•folosirea unor cuvinte și expresii deosebite.


euStefiCristi27: Dau Corona!⚜️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
31
O zi de sărbătoare în familie

           Astăzi este o zi frumoasă de primăvară. Este sărbătoare în familia noastră iar toți ne-am adunat la familia mea acasă pentru a sărbătorii. Mii de fluturi gătesc pământul înfrumusetându-l parcă pregătindu-l pentru petrecerea ce avea să fie astăzi. Soare mângâie pământul amorțit trezându-l și invitându-l să i se alăture. 
           Când toată lumea a venit ne-am salutat între noi politicos. Nea Gheorghe privea printre gard la așa-zisa reuniune de familie din curtea noastră. Mama îl observă așa că l-a invitat și pe dânsul să ni se alăture, iar acest lucru l-a încântat nespus deoarece fii lui vin rar pe acasă. Moșul meu ne-a servit pe fiecare cu câte un pahar de suc. Moș Gheorghe ia paharul care era strălucitor ca un diamant și ținu un fel de toast pentru ziua de azi.
           La urmă, când toată lumea a plecat familia noastră era foarte obosită. Ne-am propus ca în fiecare sărbătoare să ne întâlnim cu toți și să ne bucurăm mereu împreună de toate bucuriile lumii. A fost o zi pe care nu am să o uit niciodată.


euStefiCristi27: Foarte frumoasa!
Utilizator anonim: mulțumesc ❤
euStefiCristi27: Cp
euStefiCristi27: De ce ai pus inimă?
Utilizator anonim: De ce să nu pun?
Alte întrebări interesante