Limba română, întrebare adresată de jeanmga10, 8 ani în urmă

Realizeaza o compunere cu titlul "Rolul adjectivului in comunicare" (80-100 de cuvinte) Ajutorrr!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ruslana1028
2

Rolul unui adjectiv in comunicare ne ajută să comunicăm cu niste cuvinte frumoase și ca cel care îi spui aceste cuvinte sa se bucure și să te aprecieze.Toti știu că adjectivul este o însușire care arată cum este obiectul.La analiza unei propoziții adjectivul trebuie

să fie .Că pentru să aflăm adjectivul ne trebuie să punem întrebarea"ce fel de".

Noi știm, că adjectivul trebuie să fie folosit când descriem un obiect ,o ființă,un fenomen al naturii .


jeanmga10: mersi
ruslana1028: cpl
Răspuns de rodicajurescu
1

                              Rolul adjectivului in comunicare

                Ce fel de? Mare lucru, adjectivul!

                Simplu sau compus, variabil sau invariabil, cu doua sau mai multe  forme flexionare, nume predicativ, atribut, complement indirect sau circumstantial, adjectivul nuanteaza intotdeauna exprimarea, ajutandu-ne sa comunicam frumos si sa spunem exact ce si cum gandim despre un lucru sau altul.

             Cel mai mult si mai frumos, nuanteaza gradele de comparatie: gradul pozitiv, gradul comparativ, cu superioritatea, egalitatea sau inferioritatea lui, si superlativul relativ sau absolut. Evident, cel care are cel mai mare impact, este superlativul. Dar nu cel absolut, desi numele lui suna asa de ademenitor, ci superlativul relativ, pentru ca nu e totuna sa facem referire la o fata foarte frumoasa (=superlativ absolut) sau la cea mai frumoasa fata (=superlativ relativ).

              Mare smecher mai e si adjectivul!

    SAU, daca vrem sa-l mai simplificam, ca sa ne incadram in 100 de cuvinte:

                              Rolul adjectivului in comunicare

                   Simplu sau compus, variabil, invariabil, cu unele forme flexionare, nume predicativ, atribut, complement indirect sau circumstantial, adjectivul nuanteaza exprimarea, ajutandu-ne sa comunicam frumos si sa spunem exact ce si cum gandim.

                 Cel mai mult nuanteaza gradele de comparatie: gradul pozitiv, gradul comparativ, cu superioritatea, egalitatea sau inferioritatea lui, si superlativul relativ sau absolut. Evident, cel care are cel mai mare impact, este superlativul. Dar nu cel absolut, desi numele lui suna asa de imbietor, ci superlativul relativ, pentru ca nu e totuna sa facem referire la o fata foarte frumoasa sau la... cea mai frumoasa fata ...

               Mare smecherie, adjectivul!

Alte întrebări interesante