Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

realizeaza o compunere cu titlul: sosirea primaverii Foloseste urmastoarele cuvinte :vestitor ,zglobii, stralucitoare,au inmugurit,zburda, ei,adie,veselie,iarna,ghiocel Inogatestel continutul enunturilorcu epresii deosebite dupa modelul celor dela ex 1 ,din secventa anterioara RESPECTA partile compunerii. RESPECTA asezarea in pagina caietului ,scrierea caligrafica ,ortografia si punctuatia . CORECTATIVA in perechi ,apoi revizuiti compunirile pe baza obesrvatiilor . CITITI in fata clasei lucrari .. JUR CA DAU COROANA SI 79 DE PUNCTE REPEDE VA ROG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bumbisorul
15
A sosit primavara.Vestitorul primaverii,ghiocelul renaste din nou dupa o iarna lunga si grea.Copacii au inmugurit si abia pot rezista sa astept sa infloreasca apoi sa se faca fructele.Zglobii miei zburda pe campiile inverzite si florile stralucitoare au un miros imbietor.Vantul de primavara adie incetinit.Copii privesc mieii cum zburda.Pe campuri se simte veselia primaverii.Prietenii Marei o cauta neincetat,dar ea se joaca in curtea bunicilor.Ei nu sunt multumiti de comportamentul Marei.Ea nu considera joaca cu prietenii ceva foarte interesant ei ii place sa se joace singura.
Vremea trecusera si se inserase.Copii veseli merg acasa sa le povesteasca parintilor ziua minunata pe care au avut-o in special Mara.
SPER CA TE-AM AJUTAT

Alte întrebări interesante