Limba română, întrebare adresată de stefi2513, 8 ani în urmă

realizeaza o compunere cu titlul Ultima ninsoare. sa contina urmatoarele cuvinte: martie, martisor, matisori, vant, nori, fulgi, pufosi, vijelie, miei, zapada mieilor. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristiconstantin2
0

Răspuns:

Ultima ninsoare din copilărie

Era pe la sfârșitul lui Februarie început lui Martie afara ningea cu niște fulgi pufoși ca miei de zăpadă!

Se apropia și prima zi de primăvară adica și vestirea primăveri și ziua când dam mărțișor tuturor femeilor!Afara bătea un vânt puternic iar nori erau încărcați cu zăpadă mieilor.Eu și cu prieteni mei eram foarte fericiți ca ne putem juca în zăpadă și sa facem oameni din zăpadă chiar și pe vijelie.Dar părinți erau îngrijorați sa nu răcim!

Într-un final a venit seara ne-am dus fiecare la casa lui ,înghețați și așteptăm cu nerăbdare ziua următoare.

Răspuns de darius182002
0

Răspuns:

Ultima ninsoare.

Era o dimineață însorită de martie.Nori pufoși se iviră pe cerul albastru.

Un vânt călduț de primăvară adie printre pomii înfloriți.Răchita și-a împodobit ramurile  cu mâțișori.Natura s-a trezit la viață.În grădinița de flori narcisele au așternut un covor galben .Mieii zburdalnici țopăie printre copaci.

Deodată din cer încep să cadă fulgi răzleți de nea. Vântul până atunci domol începe să prindă putere transformându-se într-o vijelie.Fulgii strălucitori se agață de crengi amestecâdu-se cu florile albe și roz ca niște mărțișoare vesele.Totul a durat doar o oră .Zăpada abia așternută s-a topit repede luând cu ea și ultima urmă de iarnă.

Așa s-a sfârșit iarna, cu zăpada mieilor, ultima ninsoare înainte ca primăvara să-și intre definitiv în drepturi.

Explicație:

Alte întrebări interesante