Limba română, întrebare adresată de ioneteemilia00, 9 ani în urmă

Realizeaza o compunere de 100-150 de cuvinte in care să-ți imaginezi o întâmplare petrecuta in podul casei cu jucării la care vor lua parte jucariile alese
de tine si Ursulețul de plus. In realizarea compuneri vei avea in vedere: săi dai un titlu expresiv,sa utilizezi doua cuvinte cu alt sens decât alt înțeles decât cel obișnuit,pe care sa le subliniezi;sa urmărești succesiunea logica a întâmplărilor,sa ai in vedere structura specifica unei compunerii (Introducere,cuprins,încheiere)


ioneteemilia00: nimeni ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de viovioryca
7
                                            Furtuna
Era o zi frumoasa de duminică iar eu si barny, ursuletul meu stateam in fata casei si ne jucam. Deodata soarele intra in nori si se aud niste zgomote ciudate. Incepuse sa tune mai tare ca niciodata. De frica, atat eu cat si barny nu am intrat in casa ci ne-am urcat in pod unde era locul nostru secret. Acolo aveam toate secretele noastre si cele mai frumoase aminiri de care numai eu si barny le stim. 
Am inceput sa ne jucam din nou cand deodata, toate lumimnile s-au stins si peste noi s-a asezat o patura neagra ce nu imi permitea sa vad unde este barny. De frică ca eram singura si nu il gaseam,ploaia se auzea batand in geam ce lumina doar un coltisor din pod. Incep sa se auda pasi care duceau spre usa podului dar imediat am gasit cheia rezolvarii problemei. Chiar in buzuar aveam o lumanare pe care am aprins-o si asa l.am gasit pe barnysi ne-am ascuns sub masa. In momentul cand s-a deschis usa , acei pasi necunoscuti s-au dovedit a fi ai mamei mele care mă cauta cu disperare. De bucurie, ne-am asezat in linie dreapta ca trenuletul si i-am iesit din pod. Atat barny cat si eu ne-am bucurat in timpul furtunii de prajitura facuta de mama. Saracul barny mi-a soptit ca nu mai vrea sa urce in pod mai ales in timpul unei furtuni. 

viovioryca: Cuvitele ingrosate sunt cele folosite cu sens diferit.
Alte întrebări interesante