Limba română, întrebare adresată de cosminguloiu28, 8 ani în urmă

realizeaza o compunere de minim 10 randuri in care sa fie cel puțin 4 pronume personale​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kiki12221
0

Răspuns:

La blimbare

Explicație:

Eu și ea. Cele mai bune prietene de când ne știm. Stam în aceeași banca la aceeași școală în același oraș... Dar într-o zi a apărut el. Fratele ei! De atunci nu a mai avut timp pentru mine. Mama lor era mereu plecata iar ea trebuia sa aibă mereu grija de el. Ce supărată eram. Apoi a mai apărut cineva.... Sora mea. O ființă drăgălaș dar și enervanta în același timp.

După câțiva ani frații noștri au crescut iar noi ne-am putut întâlni din nou și am avut mai mult timp dedicat prieteniei noastre.

Răspuns de MotanulGogoasa14
0

Azi, venisem de la școală, cu zâmbetul pe buze. Soarle strălucea iar păsările ciripeau.

Prima ora aveam romana. Am dat un test destul de greu. Terminasem prima asa ca l-am dat profesoarei. Ea, neavand ce face s-a pus sa-l corecteze. Am observat asta. Eram tinuta in suspans. Predau si alti colegi testele. La un moment dat dna. profesoara spune:

— Andreea, 10!

Parca m-am si speriat un pic. Trece timpul. Suna clopotelul iar noi iesisem in pauza. La un moment dat, cand stateam cu grupul meu de prieteni, vad doi copii batandu-se in curte. Ce era sa fac, am intervenit. I-am despartit iar dupa le-am explicat de ce nu e bine sa se bata, dupa i-am si inpacat. M-am simtit atat de bine realizand de ce facusem. Dupa cam doua ore, aveam biologie. Facusem lectie noua. Am fost atat de activa la ora incat profesoara mi-a dat un 10 pe treaba asta. Explodam de fericire.Ora urmatoare aveam geografie.

La fel, facusem continentul Asia. Profa zicea:

—Cine poate sa-mi arate unde este situata Mongolia?

—Pot eu? am spus.

—Da, arata-mi!

—Este intre Rusia si China, chiar aici!

M-a intrebat aproape toate tarile, la toate intrebarile am raspuns. Poc! Inca un zece! Vai, ce fericita fusesem!

S-au terminat orele, ajungand acasa, aflase si mama. Ea atat de fericita a fost si de mandra incat mi-a oferit niste bani ca sa imi cumpar orice vreau, haine, mancare, rechizite, tot ce vroiam. Tot restul zilei fusesem atat fericita cat si mandra de mina insumi. A fost o zi extraordinara!

Da, nu am stiut cat de mari sunt randurile caietului tau asa ca am scris destul de mult, oricum aveam inspiratie,deci...

Cu placere!!

Alte întrebări interesante