Limba română, întrebare adresată de Lollipop27, 8 ani în urmă

Realizeaza o compunere de minimum 100 de cuvinte in care prezinti o intamplare a soldatelului de plumb dupa ce un peste mare l-a inghitit (nu trebuie relatarea povestii scrisa de Hans C. Andersen) DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cottaflorina
2

Răspuns:

Într-o bună zi de vară un soldățel de plumb puternic și isteț s-a decis că ar fii frumos să meargă să se plimbe cu barca pe lacul din spatele casei lui.

Soldățelul a mers în casă să-și adune lucrurile și să mai cheme 2-3 prieteni, pentru a nu se simți singur când se plimbă cu barca. Fiindcă niciunul dintre prietenii lui nu a dorit să meargă și să-i țină companie în barcă, acesta a plecat de unul singur. S-a urcat în barcă și a pornit plimbarea pe lac. Stând el liniștit în apă a ieșit un pește mare din apă și l-a mâncat.

S-a zbătut el trei zile ,dar apoi a ajuns la concluzia că nu are cum să iasă din burta peștelui.

Așa a rămas soldățelul de plumb singur, trist, fără posibilitatea de a mai vedea lumina zilei până când într-o bună zi a auzit o voce care l-a strigat .

Atunci soldățelul și-a folosit toată puterea pentru a deschide gura peștelui unde acesta și-a văzut prietenii care l-au scos și l-au îmbrățișat cu bucurie.

Explicație:


Lollipop27: ms mult!!
Alte întrebări interesante