Limba română, întrebare adresată de izzabelamarin, 8 ani în urmă

Realizează o compunere despre,, Omul de zăpadă "max 15 rânduri in care sa apara sub, adj, pronume personal(nu mai putin de 12 rânduri)



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deniisavasiile
1

Răspuns:

Eram mic/ă cu camarazii pe uliță. Ne jucam în omăt necontenit, făceam forme de îngerași pe zăpada lină și construiam cetăți înalte din troieni de zăpadă.

Într-o zi în care un nou strat de omăt se așternuse pe uliță, am decis împreună cu camarazii mei să construim un om-de-zăpadă și să-l numim Cap-de-cratiță-spartă, fiindcă X, amicul meu, a adus o cratiță spartă în loc de o căciulă frumoasă. Adusesem și eu un morcov și niște nasturi negricioși din trusa mea de croitorie. Am construit un om-de-zăpadă fercheș și deja era seară, nici nu mai apucasem să ne jucăm împreună cu el, dar a trebuit să mergem în casă căci noaptea se așternuse peste sat.

Următoarea dimineață, când cocoșul răsuna, ne-am adunat noi toți amicii buni și am vrut să-l întâmpinam pe Cap-de-cratița-spartă,dar aparent el ne-a întâmpinat pe noi. El s-a întruchipat într-o ființă cu viața, foarte jucăușa și plină de viață. Arunca bulgări necontenit și râdea cu gura pân' la urechi, de zici ca aproape își mânca urechile de fericire.

Alte întrebări interesante