Istorie, întrebare adresată de anna12334, 9 ani în urmă

Realizeaza o compunere dintre modul de viata a triburilor Slave si Germanice!   Urgent va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
4
      Germanicii. Dupa caderea Imperiului Roman, germanicii au invadat intreaga Europa. Dupa o perioada de jafuri si omucideri, geimanicii au inceput sedentarizarea defrisand numeroase paduri. asa au aparut satele si orasele, intre pasuni si campii, inconjurate de paduri. Germanicii dupa ce cucerea un teritoriu se transformau in agricultori. Germanicii auvenit cu noi procedee de prelucrare a fierului, tehnica demasata, se de obtinere a otelului prin reducerea carbonului din minereu. Odata cu venirea lor uneltele agricole s-au imbunatatit. Incepe sa se foloseasca tot mai mult forta animaliera. La inceputul evului mediu, viata germanicilor se invartea mai mult in jurul satelor si a agriculturii.
       Slavii, ca si germanicii au trecut direct de la comuna primitiva la feudalism. Au mentinut familia mare numita zadruga. Religia lor era politeista, credeau in mai
multi zei. Erau grupati in uniuni de trib, fiind condusi de cnezi. La fel ca si germanicii au inceput sa defriseze paduri pentru a construi locuinte.
       Procopius din Caesarea spunea ca slavii traiau in niste locuinte jalnice, ca se mutau mereu de colo-colo iar principala lor ocupatie era cresterea animalelor. Tot Procopius din Caesarea spunea ca unii dintre ei traiai ,,in corturi imprastiate''. Slavii ocoleau zonele muntoase sau submontane preferand sa se aseze in regiuni joase cu campii impadurite.
      Se cunosc destul de putine informatii despre slavi.

anna12334: ms ,ms mult:*
Alte întrebări interesante