Limba română, întrebare adresată de alelily, 9 ani în urmă

Realizeaza o compunere in care sa comentezi proverbul:NU JUDECA O CARTE DUPA COPERTA. Va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Inteleg
3
"Nu judeca o carte dupa coperti."

Era o zi insorita de primavara.Mergeam spre scoala.
Cand a inceput ora ,doamna invatatoare ni l.a prezentat pe colegul nou,Pavel.El avea parul cret de culoare saten,avea ocelari si ochii albastri.Toti l.au salutat.El se asejase in ultimul rand.Era un baiat timid.
Pe parcursul scolii toti colegii il strigau ,,Tocilarule!''
Atunci m.am gandit sa fiu prietena lui.Am vorbit ... si am aflat multe chestii insteresante despre el cum ar fi ca s.a mutat aici dintr.o tara straina si ca el a fost abandonat de pariti iar bunica lui a decis sa il creasca ea,sau ca la cealalta scoala era cel mai bun din clasa.De atunci suntem cei mai buni prieteni.
Cum ar fi acel proverb "Nu judeca o carte dupa coperti."

Buna! Sper ca am facut bine si te.am ajutat!!!
Răspuns de SignOfTheTimes
2
Salut,

Acum două zile, aflându-mă într-un parc cu prietenii, am întâlnit-o pe Briana, o fată roșcată cu ochi verzi despre care toată lumea spune că este o fată destrăbălată. Mulți se feresc de ea, considerând-o un exemplu negativ și o persoană care nu se potrivește în nici un grup de adolescenți.
Următoarea zi, o întâlnesc pe holurile goale ale liceului. Era speriată și dezorientată. M-am apropiat de ea, cu toate că conștiința mă avertiza să stau departe de ea.
Am salutat-o politicos, urmând să facem cunoștință. Am întrebat-o de ce este speriată, iar ea îmi răspunde cu o voce de înger; se panicase din cauză că întârziase la ora profesorului de matematică și totodată nu găsea sala de curs.
Am ajutat-o să ajungă la oră, cu toate că eram și eu în întârziere. În tot acest timp am aflat foarte multe lucruri despre ea, descoperind că era o fată cu un suflet bun și o inimă mare. Toate zvonurile cum că ea ar fi o fată "destrăbălată" sunt false.
Presupun că nimeni nu o cunoaște cum am reușit eu să o cunosc în câteva minute, toți judecând-o doar "după copertă". Sincer, " look-ul" său nu este tocmai "cuminte", dar asta nu ar trebui judecat. Aparențele înșală întotdeauna.
Nu judeca o carte după copertă!


Succes! :3
Alte întrebări interesante