Limba română, întrebare adresată de xfactor1, 8 ani în urmă

Realizeaza o compunere intitulata De ce iubesc eu Crăciunul de minim o pagina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sirena1o0
17
De ce iubesc Craciunul.

Cand se apropie craciunul fac bradul impreuna cu familia mea si punem globuri,luminite ,betele dar ce iubesc cel mai mult e steaua din varf pentru ca face bradul mai special. Imi place foarte mult sa fac prajituri alaturi de mama sa o ajut la fiecare pas sa invat sa gatesc si eu. Imi place foarte mult ca puntem sa mergem cu colinda.Si iubesc sa  fiu ajutorul lui Mosu sa le fac cate o surpriza parintiilor mei cat pot eu de mult . Imi place atmosfera de Craciun pentru ca petrec mult timp cu familia si ca e cea mai importanta zi nasterea lui Isus . Ce imi mai place ca e zapada si ca ma pot da cu sania alaturi de prieteni .Iubesc Craciunul mai ales pe Mos Craciun :)

Nu e o pagina am scris cat am putut .Dar sper ca te-am ajutat intr-un fel :)


xfactor1: Macar compunerea este frumoasa si doamna nu o sa zică nimic
Sirena1o0: Mersi mult :)
Răspuns de Duchamp
11
Iarna , anotimpul bunătății , anotimpul în care vrem să fim mai buni cu noi înșine și desigur cu cei din jur . Perioada anului în care lacul de odinioară a ajuns să fie o oglindă care reflectă măreția cerului , iar ninsoarea , care acoperă pământul și îngroapă satele pare a fii picată din rai.Totul este alb. Țurțurii de o transparență lucitoare par a fii niște diamante din cele rare.Tot satul este adormit și parcă cu toții așteaptă sărbătorile de iarnă.
Crăciunul , acea sărbătoare din an (pe care sincer aș numi-o anotimp sau cel puțin sezon) o iubesc deoarece ne adună pe toți în jurul mesei.Este acea perioadă în care ești trezit de sunetul cristalin de clopoței care îți tulbura orice încercare de a gândi. Iubesc Crăciunul pentru că îmi place să vestesc nașterea Mântuitorul , umblând cu colinda la cei dragi mie . Înaintea Crăciunului cu toții se organizează .Copii învață colinde iar mamele și bunicuțele pregătesc masa de Crăciun. De această sărbătoare mai mult decât sa primesc cadouri îmi place sa le ofer , să văd zâmbetul pe fața cuiva care şi-a pierdut speranța. În casa primitoare și caldă , lângă bradul sub care așezate cadouri , Îmi place să stau cu toată familia la masă unde parcă a coborât divinitatea cu ocazia acestor zile sfinte . Mirosul de mandarine și brad nu putea să lipsească .
Iubesc și aștept Crăciunul ca să pun și altor copii cadouri sub brad și să simțim împreună cu adevărat spiritul Crăciunului.
Alte întrebări interesante