Limba română, întrebare adresată de Ingriiiiiid18, 9 ani în urmă

Realizeaza o compunere narativa de 150-300 de cuvinte cu titlul " O sarbatoare la tara " AM NEVOIE URGENT DAU 10 PUNCTE !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de keni17
2
Cred ca cea mai frumoasa si mai iubita de cei mici si mari, saraci sau bogati este sarbatoarea Craciunului. Veche de peste doua milenii, raspandita pe tot globul, cea mai importanta sarbatoare a crestinilor este asteptata cu emotie si bucurie. Craciunul este asociat cu feeria iernii, cu puritatea zapezii si este o sarbatoare emotionanta mai ales pentru copii care asteapta sosirea lui Mos Craciun .Semnificatia religioasa a Craciunului este nasterea Mantuitorului Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pamant sa ajute oamenii sa devina mai buni, mai credinciosi, mai ingaduitori. Aceasta sarbatoare semnifica nasterea, creatia si vesnicia Universului. Prin nastere se perpetueaza specia umana si viata devine vesnica. In aceste zile suntem mai buni, mai veseli, mai sanatosi si mai umani. 

Fiecare om, copil sau batran, isi aminteste cu placere sarbatorile de Craciun si momentele speciale pe care le-a trait. Copiii il asteapta cu nerabdare pe Mos Craciun in fata caruia recunosc fara teama daca au fost cuminti sau au facut nazbatii. Ei stiu ca Mosul este iertator si le aduce daruri mai ales daca spun o poezie sau canta o colinda.

Alte întrebări interesante