Limba română, întrebare adresată de roxanamacovei8470, 7 ani în urmă

Realizeaza o compunerein care sa demonstrezi ca spiritul Craciunului din povestirea " Poveste de Craciun" este prezent in carte prin folosirea procedeului artistic al personificarii.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de theamazingbear7
1

In povestirea "Poveste de Craciun", spiritul Craciunului este prezent prin intermediul personificarii, care este un procedeu artistic prin care se atribuie calitati umane unor elemente nevii sau abstracte.

De exemplu, spiritul Craciunului este descris ca fiind un personaj viu, care poate gandi, simti si actiona, chiar daca el nu este o persoana reala. Acest lucru este evident in momentul in care spiritul Craciunului isi face aparitia in visul lui Scrooge si incepe sa-i vorbeasca despre viitorul sau, dar si in momentul in care acesta il indeamna pe Scrooge sa se schimbe si sa devina mai bun.

In plus, spiritul Craciunului este prezentat ca un personaj plin de caldura si compasiune, care doreste sa ajute oamenii sa fie mai buni si mai fericiti. Acest lucru este evident in modul in care il ajuta pe Scrooge sa inteleaga adevarata semnificatie a Craciunului, dar si in modul in care il incurajeaza sa-si schimbe atitudinea fata de cei din jur.

Astfel, prin personificarea spiritului Craciunului, autorul reuseste sa aduca la viata acest element abstract, dandu-i o personalitate si o motivatie care ii confera o relevanta emotionala pentru cititor. Prin urmare, spiritul Craciunului este prezent in povestire prin intermediul personificarii, care este un procedeu artistic care ii confera o dimensiune umana si il face mai apropiat si mai relevant pentru cititor.


roxanamacovei8470: Mulțumesc!
theamazingbear7: cu drag
Alte întrebări interesante