Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Realizeaza o descriere de 15-20 de randuri a unui loc/peisaj intr-o dimineata de primavara. Descriptiva nu narativa. Descrieti nu povestiti. Ajutoor ofer coroana si 30 de puncte !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaRuxa
9
Primavara isi instalase deja haina multicolora peste satucul meu. Soarele cald, care imi zambeste dulce, dar uneori se supara, amangaie cu razele sale zarea peste care isi arunca ochii.
Zarea, luminoasa si colorata ca la fiecare rasarit, se intindea pana la marginea orizontului. Se vedeau in departari copacii plini de parfum si de nuante tot mai frumoase, tot mai vii, tot mai calde. Rozuri dulci se imbinau cu alburi ca spuma laptelui, iar verdele rece si mandru dadea o alta pata de culoare.
Sub umbra manunchiurilor de parfum, se ridicau fire de un verde crud de iarba tanara, printre care fugeau si zburdau gandaceii treziti la viata. Dar, iata, langa un palc de zambile, niste copii joaca Prinsa. Fuga lor este inconjurata de rasete zgomotoase zi zglobii.
Pe cerul de un albastru pur si simplu zboara sageti negre si maro, vrabii si randunici energice, trezite din iarna cea lunga.
Primavara este anotimpul invierii!

AnaRuxa: Cu placere!
AnaRuxa: Poti da coroana?
AnaRuxa: Of, macar incearca.
AnaRuxa: ok..
AnaRuxa: Paleta de culoare
Răspuns de draculasclasa3a
6
Primavara si-a asternut de mult timp haina sa verde ca smaraldul.
In fiecare dimineata ma trezesc si vad soarele auriu si stralucitor cum sta si sclipeste pe cerul cristalin.Dimineata,copaci infloriti parca imi fac cu ochiu
sa vin afara.Sunt tentata ca in fiecare dimineata sa ies afara sa miros florile
gingase.
Dar cel mai mult in diminetile de primava
imi place ca fluturi si albinile zboara si colinda pe la flori.
Ce frumoase sunt diminetile de primavara!

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante