Istorie, întrebare adresată de avasiloaieteodora, 8 ani în urmă

Realizează o diagramă Venn cu două asemănări și doua deosebiri între regimul comunist din URSS și cel nazist din Germania. Dau coroana! Urgent!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rache01
35

Comunismul este:

•o ideologie care, oficial, promovează un sistem social în care nu există stat, clase sociale și proprietate privată asupra mijloacelor de producție și care are scopul de a realiza o societate egalitară;

•o mișcare politică, un partid care afirmă că dorește să implementeze acest sistem;

Teoretic, în comunism toate bunurile aparțin societății ca întreg, și toți membrii acesteia se bucură de același statut social și economic.

Comunism -Sistem social, politic și economic constituit pe principiul abolirii proprietății private și al instaurării proprietății colective asupra mijloacelor de producție și de schimb.

Nazismul, ca și comunismul, a fost un sistem mitocratic, deci unul care consacra supremația miturilor politice salvaționiste. Hitler era eroul izbăvitor, noul Siegfried, iar antisemitismul, fundamentul doctrinei naziste, promitea mântuirea umanității.

Nazismul -a fost ideologia și politica totalitară naționalistă, rasistă

•Teoria economică nazistă se baza pe interesele locale imediate, dar încerca să se îmbine și cu concepții ideologice economice recunoscute pe plan internațional.

Politica economică internă era focalizată pe trei obiective principale:

•eliminarea șomajului

•eliminarea inflației devastatoare

•extinderea producției de bunuri de larg consum pentru a îmbunătăți standardul (nivelul) de viață al claselor de mijloc și jos.


rache01: mulțumesc mult pentru ajutor
Alte întrebări interesante