Limba română, întrebare adresată de nica04052009, 8 ani în urmă

Realizează rezumatul fragmentului, în limita a 35-40 cuvinte.

Şi atunci, odată, pornesc şi turturica şi calul, fugind pe întrecute, când pe sus, când pe jos, după cum cerea trebuinţa.
Dar turturica, fiind mai uşoară, ajunge mai înainte şi, pândind tocmai când era soarele în cruce, de se odihneau munţii numai pentru o clipită, se repede ca prin foc şi ia trei smicele de măr dulce şi apă vie şi apă moartă, şi apoi, ca fulgerul se întoarce înapoi. Şi, când pe la poarta munţilor, calul îi iese înainte, o propeşte în cale şi o ia cu măgulelile, zicându-i:
— Turturică-rică, dragă păsărică, adă la mine cele trei smicele de măr dulce, apa cea vie şi cea moartă, şi tu du-te înapoi de-ţi ia altele şi mi-i ajunge pe drum, căci eşti mai sprintenă decât mine. Hai, nu mai sta la îndoială şi dă-mi-le, căci atunci are să fie bine şi de stăpânu-meu, şi de stăpână-ta, şi de mine, şi de tine; iară de nu mi li-i da, stăpânu-meu Harap-Alb este în primejdie, şi de noi încă n-are să fie bine.
( Ion Creangă, Povestea lui Harap Alb)

Am nevoie,va roggg ,cat de repede puteți!!!!!!pls dau coroana , 25 puncte și mă abonez!!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ramo67
3

Răspuns:

Turturica și calul se întrec care să ajungă primul .Turturica ajunge prima și ia cele trei smice de măr,apa vie și cea moarta. Calul ii iese în cale si încearcă sa o convingă să-i dea lui cele trei lucruri.


Ramo67: cu placere
alina58482: hey
alina58482: Ramo
alina58482: ma poți ajuta te rog frumos cu întrebarea la romana
alina58482: ți as fi recunoscătoare nu e mult de scris, dau coroana mulțumesc anticipat o zi frumoasa
Ramo67: Ti-am dat răspuns dar nu sunt total sigură in legatura cu adverbele
Alte întrebări interesante