Limba română, întrebare adresată de harnicutza, 9 ani în urmă

Realizează rezumatul textului.
Charlotte începu să ţeasă pânza după ce epuizase un stoc întreg de lacrimi şi încercase toate colţurile pe unde ar fi putut evada. Aşa că până la urmă cedă. Plângea şi ţesea. Ţesea şi plângea. Pânza visurilor creştea văzând cu ochii. Beppo venea să verifice cum avansează munca şi să-i dea câteva musculiţe atât cât să nu moară de foame.
La început animalele circului se perindară pe lângă cutia care ascundea insecta ce urma să-i salveze de invadatori. Se uitau la ea ca la o minune. Cel mai mult îi plăcu paianjenului răţuşca. Era veselă şi i se păru că îi trage cu ochiul. Într-o noapte, auzi o bătaie.
- Ssst! Nu scoate niciun sunet pentru că îmi sucesc gâtul şi mă fac friptură dacă află că sunt aici! şopti răţuşca uşor îngrijorată.
- Bine, dar de ce ai venit dacă rişti atât de mult?
- Pentru că vreau să te ajut şi fiindcă m-am săturat de tirania clovnului ăstuia care nu ştie decât să ne bată şi să ne înfometeze.
- Nu văd nicio scăpare! Pereţii sunt incasabili.
- Ştiu, dar noi trebuie să fim mai inteligente decât ei. Aşa că vom face astfel: tu vei umple până mâine dimineaţă cutia cu pânză. Firul trebuie să se înfăşoare în jurul gâtului tău în aşa fel încât să creadă că ai murit sufocată. Aşa vor deschide cutia, vor pune mâna pe pânză şi te vor arunca...

VA ROG :c Multumesc :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Eu208
1
Negasind o iesire , Charlotte tesea si plangea  amarnic. Beppo o controla dandu.i cate o musculita pt a se hrani . Ratusca se furisa la ea vrand sa o slaveze pt ca.l ura pe clovn . O ajuta cu o idee geniala, sa se prefaca ca ar fi murit . 
Alte întrebări interesante