Limba română, întrebare adresată de Marius21113, 9 ani în urmă

Realizează și tu o compunere de tip întâmplare petrecută intr-un muzeu , după ce s-a lăsat întunericul(30 rânduri )
VA ROG FRUMOS !!! DAU INIMA SI COROANA SI MULȚUMESC!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Estela00
2
Era o noapte linişită. Cerul negru era luminat de luna mare şi argintie, care strălucea deasupra oraşului falnică şi de stelele ca nişte beculețe. Liniştea era întreruptă doar de şuieratul vântului, care se plimba împreună cu mine pe străzile pustii. Marea de lângă mine era plină de valuri ce se spărgeau de mal, deranjând liniştea. Luna fermecătoare se oglindea în mare, admirându-se.
Mergând liniştită printre casele făra lumină, observ cum una singură avea încă lumina aprinsă: a mea. Dar cum aşa? Nu era stinsă?
Am intrat în casă, unde nu era nimeni, dar lumina era aprinsă. Am stins lumina dar am auzit un zgomot puternic la etaj, ca nişte pietre căzute. Am urcat pe scări, iar în colț am putut vedea diar biblioteca mea, dărâmată cu totul. Cărțile erau căzute şi rupte, iar fereastra deschisă larg. Când am intrat în casă era închisă. M-am uitat neliniştită afară. Nimic. Am coborât, am stins.luminile şi am încuiat uşa. Pe stradă nu era nimic. Mi-am continuat plimbarea, bulversată. Cine era acolo? Ce făcea? Nu mi-a luat nimic.
La malul apei am văzut o siluetă mică. M-am apropiat. Era o pisică drăgălaşă, mâncând din friptura mea pregătită pentru cină. Era micuță, drăgălaşă, cu blana portocalie pe spate şi albă pe burtă, boticul mic şi catifelat şi ochii mari, căprui, ca două castane, strălucind în întunericul nopții. Am luat-o în brațe mângâind-o. Era murdară, slabă şi tristă. Am dus-o în casă, i-am făcut o baie. Stătea foarte calmă. Probabil că este obişnuită cu marea şi cu valurile ei spumoase. Am dus-o sus şi am hrănit-o. Am pus-o într-un coş de-al meu cu o pătură deasupra şi apoi m-am culcat. Dimineața m-am trezit cu ea lângă mine, dormind fericită şi torcând. Din seara aceea am ținut-o la mine, am iubit-o şi am îngrijit-o cât de bine am putut. Mă simțeam fericită, fericită că am salvat un suflet nevinovat.
Răspuns de anghilina2
1
saptamina trecuta am fost la muzeu si mia placut foarte tare tot ce am vazut insa dupa lasarea noptii a inceput sa devie inspamintator caci se auzeau fosnete peste tot. eram in departamentul cu oasele dinozaurilor si dupa un schelet am observat o umbra de frica am fugit in departamentul egiptului acolo iarasi am observat aceeea umra. ajungind in hol a dat sa ies din muzeu insa usa era inchisa dupa citeva minute am observat iarasi umbra si se apropia am inceput a plinge apoi a aparut o lumina si mam incurajat pina la urma sa adeverit ca aceea umbra era insusi paznicul muzeului. el a sunato pe mama si am fost luat acasa. in noapte de dupa nu am putut inchide un ochi caci ma gindeam ca daca ii voi inchide va aparea umbra din muzeu.
Alte întrebări interesante