Limba română, întrebare adresată de Mateiiiiiiihhhhhhh, 8 ani în urmă

Realizeaza transformarea vorbirii directe în vorbire indirecta ."-Patrocle ,eu cred ca nu trebuie sa ne temem de muma padurii .Știi de ce mă tem eu ?-De ce te temi ?-De bursuc .Am auzit ca bursucu-i foarte rău. -N-are decât sa vie ,am eu ac de cojocul lui ." Al doilea exercițiu Realizeaza transformarea vorbirii directe în vorbire indirecta. "Odată se întâlni cucul cu un mierloi .-Bine te -am găsit! zise cucul .Ce zice lumea de cântecele noastre?-Numai bine. -De mine ce zice lumea? -De tine n-am auzit pe nimeni vorbind .-Pe nimeni? Am sa le arat eu cine sunt !-Și de atunci începu sa cânte :Cu -cu !Cu -cu !"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saramariabuhus
4

Fetita ii spune lui Patrocle ca ea Nu se teme de muma pădurii ,însă este îngrozită de bursuc, fiindcă a auzit ca e foarte rau.Patrocle o încurajează spunându i ca va avea el ac de cojocul lui.

odată se întâlni cucul cu un mierloi.Cucul îl întâmpină pe cel de al doilea, iar după îl întreabă ce mai zice lumea de cântecele lor.Cucul îl asigură că numai de bine, mierloiul punându i o intrebare despre ce zice lumea de el.De data aceasta cucul ii spune ca nu a auzit pe nimeni vorbind de el.Mierloiul surprins si furios, începu să cânte:Cu-Cu, Cu-Cu

nu stiu daca sunt 100% corecte, nu am mai făcut de mult astfel de exercitii :))


Mateiiiiiiihhhhhhh: Cum am coroana țio dau
Alte întrebări interesante