Limba română, întrebare adresată de moldovasensei, 8 ani în urmă

Realizeaza un eseu cu titlui : Eu ca personalitatea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilinca2
3
In acest al doilea post legat de personalitatea mea am sa scriu despre emotivitate. E o chestie destul de importanta pentru mine si de asemenea interesant de citit pentru ca ma caracterizeaza foarte mult.

"Esti o persoana destul de sensibila, cu o predispozitie de a-i ocroti pe ceilalti, simti nevoia de a fi acceptat intr-un anumit mediu cautand un loc de care sa apartii si nu in putine randuri ai nevoie de aprobarea celorlalti pentru a merge mai departe. Relatia cu mama ta este foarte importanta pentru tine si de multe ori intr-un sens sau altul granitele personale in aceasta relatie sunt depasite manifestandu-se o grija excesiva de pe o parte sau alta. Ai o imaginate bogata, iti plac schimbarile, noutatea si aventurile. Aceasta nevoie de confirmare din partea celorlalti te face sa fi uneori schimbator si capricios; iti lipseste directia pe termen lung. Uneori poti sa fi nesigur ceea ce te va face sa afisezi timidatate, alteori ambitia si dinamismul te vor face sa mergi inainte lasand impresia ca stii exact ceea ce vrei.

Personalitatea ta este bine definita, vei avea o imaginatie vie dar trebuie sa eviti sa nu devii prea imaginativ. Daca iti exersezi memoria aceasta va fi buna iar spre sfarsitul vietii tale iti vei cultiva un interes pentru natura pshica si senzoriala a lucrurilor. Vei fi apreciat si vei percepe foarte intens ceea ce ti se spune. Iti vor placea schimbarile desi vei fi prudent si cumpatat. Ai o receptivitate remarcabila si este esential ca tu sa te asociezi sau sa stai in preajma unor persoane pure din punct de vedere mental si de o fire placuta altfel te prdispui la a fi subiectul unei "stari intr-adevar neplacute". Exista o inertie emotionala in cazul tau, o tendinta de a te intoarce la locurile unde ti-a fost odata bine. Trebuie sa inlocuiesti din gandirea ta"a avea", "a fi", "a stii", "a astepta" cu "a folosi", "a dovedi", "a demonstra", "a iubi" si toate usile iti vor fi deschise odata ce te deschizi spre exterior. Cunoaste-te pe tine insuti, prin lupta si chiar suferinta daca e nevoie si odata ce te-ai descoperit nu ramane agatat de propria imagine, cauta altceva.

Esti destul de conservator si prevazator. Ai o stabilitate in emotii, bun simt, capacitati de organizare si poti indura destul de multe cand vrei sa iti atingi scopurile sau tii la ceva. Ai demnitate personala si un simt de responsabilitate in a-ti indeplini obligatiile."
Alte întrebări interesante