Limba română, întrebare adresată de Marius21351, 8 ani în urmă

Realizeaza un eseu de 2-3 pagini (200-300 cuvinte) in care sa argumentezi pentru ce trebuie sa fie recunoscator un copil parintilor lui.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jymmy1234
1

Răspuns:

Ca părinți, vrem întotdeauna să facem tot ce e mai bine pentru copiii noștri, ca ei să crească și să ajungă adulți sănătoși, fericiți, responsabili și conștienți de sine.

În fiecare zi, părinții au sarcina de a lua tot felul de decizii, mici sau mari, care influențează foarte mult felul în care micuții se dezvoltă. O nimica toată, nu? Așa că, este de înțeles când stresul, timpul, vina și oboseala îi fac pe părinți să recurgă la strategii nepotrivite pentru a rezolva anumite probleme și a îndeplini anumite nevoi. Cu timpul însă, aceste strategii nefolositoare se acumulează și duc la dezvoltarea unor atitudini și comportamente pe care nu le-ar dori de la copilul lor. Printre acestea se numără și sentimentul pe care îl au unii copii, că totul li se cuvine și că au dreptul la tot ce primesc.

În ultimii ani, mulți oameni care au sau nu copii au afirmat că există o creștere în rândul micuților cu astfel de atitudini. Toată lumea cunoaște cel puțin un astfel de copil, care crede că totul i se cuvine. Acești copii nu se deranjează să dea o mână de ajutor, cred că lumea se învârte în jurul lor, spun poate prea des „Vreau acum” și rareori exprimă

Și, chiar dacă e ușor să dai vina pe alți factori, această creștere se poate datora în mare parte alegerilor pe care le fac părinții. Pe lângă faptul că le oferim prea multe lucruri, contribuie foarte mult și lipsa unor elemente importante de care copiii au nevoie, ca îndrumarea și înțelepciunea.

Există mulți părinți care s-au săturat de felul în care se comportă copiii și de atitudinea lor "că totul li se cuvine". Acest comportament îi frustreaza și îi derutează pe părinți, pentru că simt că au fost mereu alături de copilul lor și i-au oferit tot ce și-a dorit. Dar chiar asta poate fi problema.

Părinții din ziua de azi sunt de multe ori prea permisivi. Există o teamă de a le spune nu copiilor, de a-i înfuria sau de a le oferi șansa să dea greș. De asemenea, există și sentimentul că e de datoria părinților să-și facă fericit copilul tot timpul.

Aceste atitudini pot duce la diminuarea setului de limite și reguli și la prezența unui părinte mult prea săritor, gata oricând să rezolve orice problemă. Prin urmare, copiii chiar pot ajunge să creadă că lumea se învârte în jurul lor și că regulile și consecințele nu se aplică și în cazul lor.

Alte întrebări interesante