Geografie, întrebare adresată de darius5210, 8 ani în urmă

Realizează un eseu, de maximum 10 rânduri, despre ,, Diversitatea
resurselor naturale din Rusia și rolul lor în dezvoltarea economiei".​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabyvaldorys
7

Răspuns:

Ca început, este o Rusie în care Putin domină complet viaţa politică, cu o opoziţie nedezvoltată. Este un control care interzice orice posibilă concurenţă. Rusia este cel mai mare stat din lume, mai bogat decât oricare altul în resurse naturale.

A fost a doua mare putere economică a lumii, după SUA, timp de câteva decenii, după al Doilea Război Mondial. După anul 1991-dezmembrarea URSS, s-a confruntat cu dificultăți economice, redresate după anul 2000.

Rusia nu mai domină nici măcar Europa la PIB.

Are o economie diversificata cu o puternica industrie extractivă și i industrie prelucrătoare variata.-Minele de cărbuni din Siberia și Rafinăria din Siberia.

Are un mare potențial hidrografic de care aceasta beneficiază din plin.

Unul dintre producătorii de top la nive mondial de petrol, gaze naturale și minereuri. De exemplu, este locul 1 pe Glob la gaze naturale, diamante și ni; locul 2 pe glob la petrol, dar ai cărbuni; locul 4 pe Glob la U și Fier

; locul 5 pe Glob la aur.

Are un potențial agricol ridicat.

Cea mai lunga cale ferată de pe Glob- Transsiberianul-Moscova

Explicație:-Vladivostok-9200 km.

După căderea Comunismului, puterea Rusiei slăbește considerabil, din cauza unui complex de factori: declinul demografic, coeziuni sociale reduse, migrația inversa-din partea asiatica spre partea europeană, lipsa de performanța interna și de competitivitate a economiei.

Prerogative de mare putere: cel mai întins stat de pe Glob, potențial economic uriaș cum am mai spus-resurse enorme, deține cel mai mare fond forestier de pe Glob, este a doua putere militară a lumii-in ciuda faptului ca a pierdut o parte din tehnica militară in favoarea altor state-in principal a Ucrainei; importantă putere nucleară-1954, dispunând de un arsenal nuclear impresionant; putere cosmica-fosta URSS a fost prima țara din lume care a lansat un satelit artificial al Pământului (Sputnik-1957) și a trimis prima ființa in Cosmos (cățelușa Laika), primul om in cosmos (Yuti Gagarin-1961), prima femeie in Cosmos (Valentina Tereșkova).

Cred ca sunt destule informații care ar te ajută. Succes!


darius5210: Mersi!!!
gabyvaldorys: Cu drag!
gabyvaldorys: Sper sa-ti fie de folos
darius5210: Imi este
gabyvaldorys: Sunt mai mult de 10 rânduri, dar mi-au venit mai multe în minte și am zis sa le trec acum le toate și îți extragi tu ce crezi ca e mai important
darius5210: Iti voi da coroana când voi putea
gabyvaldorys: Ok
gabyvaldorys: Multumesc :))
Alte întrebări interesante