Ed. tehnologică, întrebare adresată de girlf4853, 8 ani în urmă

Realizează un pliant de promovare a şcolii tale, în care prezinți:
a. Informații în legătură cu istoricul şcolii, evoluţia numărului de elevi, imagini sugestive;
b. Spațiile funcționale de-a lungul timpului;
c. Dotarea actuală a şcolii, câte săli de clasă, laboratoare, cabinet moderne, număr de clase, elevi;
d. Activități reprezentative pentru școală, serbări şcolare, proiecte, parteneriate;
e. Sigla școlii.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bianca51472
2

Explicație:

Română RO

Educație și formare

Părăsirea timpurie a școlii

Reducerea ratei de părăsire timpurie a școlii la mai puțin de 10 % în statele membre UE până în 2020 este una din prioritățile Uniunii Europene în domeniul educației. Comisia colaborează cu statele membre pentru a implementa strategii cuprinzătoare de prevenire a părăsirii timpurii a școlii și pentru a îi reintegra pe cei care au abandonat școala în sistemele de educație și formare.

Despre ce este vorba

Abandonul școlar generează șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate. Sunt multe motive care pot explica de ce unii tineri renunță prea devreme la studii: probleme personale sau familiale, dificultăți de învățare sau o situație socioeconomică precară. Alți factori importanți sunt funcționarea sistemului de învățământ, atmosfera din școli și relațiile dintre profesori și elevi.

Întrucât motivele pentru care elevii abandonează învățământul secundar sunt adesea complexe și interconectate, politicile de reducere a abandonului școlar trebuie să aibă în vedere o gamă largă de factori și să coreleze politica educațională și socială cu activitățile organizațiilor de tineret și cu aspecte legate de sănătate. O parte din aceste provocări sunt prezentate într-un infografic furnizat de Comisie


girlf4853: Mersi
Alte întrebări interesante