Limba română, întrebare adresată de mihaimitza08, 8 ani în urmă

Realizeaza un proiect despre traditii, obiceiuri de iarna dintr-o tara la alegere
repedeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bogheandiana85
3

Răspuns:

Țara : Franța

După ce francezii au început să se obișnuiască cu ideea de a sărbători Crăciunul în fiecare an, tradițiile de Crăciun în Franța au început să se contureze. Fiecare familie făcea o curățenie generală și pregătea bucate alese, care erau puse pe o masă frumos decorata, aflată în cea mai spațioasă cameră din casă, iar în jurul mesei se adunau toți membrii familiei și după ce mâncau, se apucau să cânte colinde.

În anumite zone ale țării, copiii “îmbrăcau” un miel cu panglici colorate și se duceau din ușă în ușă, cântând celor care deschideau ușa și așteptând în schimb bani, fructe sau dulciuri. În alte regiuni, familiile se adunau la bunic, considerat capul familiei, și savurau o masă compusă din pește și usturoi și din legume, având la desert alviță și vin întotdeauna fiert. În zonele rurale, copiii puneau pe foc un trunchi uscat de măslin și stropeau cu vin focul, pentru a binecuvânta cina. Se așezau la masă, la sfârșitul căreia începeau să cânte colinde, și apoi se îndreptau spre biserică pentru a participa la slujbă.

Explicație:

Sper ca te am ajutat ! :)

Răspuns de Macaraua
2

am ales sa vorbesc despre Spania. pentru cei care nu știu Spania este o tara din se Europei și la fel ca România are o serie de obiceiuri în perioada sărbătorilor de iarnă. îți poți da seama ca vine Crăciunul încă din jumătatea lunii noiembrie când pe străzi și prin unele case încep sa fie puse ornamente de craciun,precum ghirlande colorate sau lumini led.

spaniolii sunt foarte creativi,iar pentru faptul ca mai sunt și catolici pun foarte mult suflet în aceasta sărbătoare. fiecare regiune are fel și fel de tradiții care mai de care mai interesante sau amuzante. spre exemplu în Valencia, zona ne a Spaniei, îl întâlnim pe ,,el caganer,, în traducere căcăciosul. este o figurina care atrage norocul.

consider ca copii din Spania sunt foarte norocoși pentru ca ei pe lângă clasica scrisoare către mos crăciun le mai scrius și celor trei magi. pe 5 ianuarie ei chiar sunt sărbătoriți, iar cei care nu au fost cuminți primesc cărbune zaharisit.

la fel ca în România se merge cu colindul,iar cei care vestec nașterea domnului primesc bani sau dulciuri. spaniolii care vor sa își încerce norocul se pot înscrie la loteria Crăciunului unde pot câștiga sume consistente de bani. tragerea la tombola are loc în fiecare an în 22 decembrie și aproape toți spaniolii participa.

cum nu era de neratat, noaptea dintre ani sau ,,nochevieja,, e aștepta de foarte mulți pcu speranța unui an mai bun. ei mănâncă 12 boabe de struguri în primele batai ale ceasului din noul an. fiecare boaba vine însoțită de o dorința pentru fiecare luna.

Alte întrebări interesante