Realizează un referat cu tema “descrierea unui copac” folosind planul de mai jos:
1. Specia arborelui ales de tine
2. In ce loc creste
3. Descrie părțile componente (particularități)
4.domenii de utilizare
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
1. Stejarul de asemenea numit și stejar pedunculat, este un arbore din zona temperată, înalt, cu ramuri puternice, noduroase, coroană largă și bogată.
2. Este răspândit în Europa, Asia Mică și alte câteva zone asiatice, Africa de Nord. În trecut era mult mai răspândit, de multe ori în amestecuri cu fagul și alte foioase.
3. Scoarța stejarului este de culoare brun-negricioasă, aspră, adânc brăzdată, adăpostind adesea o micro-faună activă (în special furnici și anumite specii de gândaci). Frunzele sunt lobate, cu 4-8 perechi de lobi. Pețiolul este scurt (4–8 cm). Stejarul înflorește în luna mai. Fructul este o achenă denumită ghindă. Se întâlnește mai ales la câmpie și în zonele colinare, foarte rar la deal. În afară de pădurile curate de stejar, numite stejărete, stejarul se găsește și în amestec cu alte foioase, în așa-numitele păduri de șleau.
3. Ghinda a fost folosită de-a lungul timpului atât la hrana porcilor, fiind foarte apreciată și de mistreți, alături de jir, cât și la confecționarea de coliere și păpușele pentru copii, și chiar la unele piese de mobilier sau "bibelouri" rustice.
Scoarța de stejar este folosită din antichitate în tăbăcărie, deoarece conține mari cantități de tanin foarte eficienți în prelucrarea pielii.
Lemnul de stejar este lemn prețios, de calitate superioară, mai ales dacă este uscat corespunzător. Lemnul de stejar uscat natural, având peste 12 ani vechime, este scump, fiind folosit pentru mobilă de lux, iahturi de lux, construcții de lux etc. Aproape două secole traversele de stejar au fost folosite cu mult succes în dezvoltarea căilor ferate, doar recent începând înlocuirea lor conform noilor tehnologii de transport. Lemnul de stejar se folosește pe scară largă în construcțiile de lemn sau mixte, iar în industria mobilei, acolo unde nu se găsește, este una din principalele varietăți imitate, alături de nuc și cireș.
Răspuns:
Mesteacanul este un arbore ce creste de obicei destul de înalt.Aceste se gaseste un Romania in padurile de foioase . El are o rădăcină normală și o tulpină mai înaltă.
Uni oameni consuma seva acestui arbore, acesta nu produce fructe.El se foloseste mai mult ca lemn pt mobila etc.Aet co culoare albicioasa pe exterior(scoarță ) iar pe interior la fel, frunzele acestuia au o culoare mai ciudatica
În concluzie acest arbore este unul foarte interesant datorita frumuseți acestuia si nu numai atât.