Istorie, întrebare adresată de Paula231, 9 ani în urmă

Realizeaza un referat despre impactul imediat si viitor pe care l-a avut detionarea celor 2 bombe atomice asupra Japoniei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cocolino123
2
  Cele doua orase, Hiroshima si Nagasaki, din Japonia, au fost bombardate de catre armata americana. Rezultatele imediate,au dus la dezastre atat din punct de vedere al orasului cat si a oamenilor. Orasele au fost distruse complet,ramanand doar daramaturi si mizerie, iar milioane de oameni,au murit pe loc,sau in spitale. 
  Toti au crezut ca au scapat, si ca tarile dimprejur nu vor fi afectate. Dar odata ce au inceput sa bata vanturile(de diferite tipuri), au purtat cu ele,mici particule din bombele atomice, si astfel, dupa un timp indelungat,acestea intrand in aer,au dus la boli grave,inclusiv cancer. 
   Cele  doua bombe mortale, au avut urmari dezastruoase, partial sau chiar total.


Sper ca te-am ajutat! :) -nu e copiata,e facuta de mine.
Răspuns de Utilizator anonim
1
Americanii doreau sa termine cat mai repede cu japonezii, dar cu cat se apropiau mai mult de granitele Japoniei cu atat japonezii se aparau mai tare. Ei vor intalni din ce in ce mai des multe gesturi de sinucidere a japonezilor: cu avioanele Kamikaze, cu submarinele Kaiten etc.
Ideea bombei atomice a capatat o mai mare atentie dupa ce mai multi cercetatori germani au fost capturati si trimisi in SUA. 
Pana la urma vazand ca nu pot sa infranga pe japonezi cu armamentul normal, americanii vor arunca asupra celor 2 orase  2 bombe atomica fortand asfel capitularea Japoniei.
Aceste bombe au ras de pe fata pamantului aproape toate cladirile din aceste orase, au murit zeci de mi de locuitori si au impregnat terenul cu radiatii radioactive care vor dura sute de ani pana la disparitia lor.
Aceste evenimente ne face sa meditam la puterea gigantica de distrugere a acestor bombe atomice si la posibilitatea utilizarii lor din greseala pe viitor. Cea mai buna solutie ar fi micsorrea si eliminarea totala a acestui tip de armament care in momentul de fata il detin multe state din lume (Israel, Pakistan, India,SUA, Franta, Anglia etc) si care are o capacitate de distrugere de sute de ori mai mare decat cele 2 bombe atomice la un loc.
Fie ca ramura de maslin sa se raspandeasca pe tot globul iar razboaiele sa dispara cat mai repede.
Alte întrebări interesante