Limba română, întrebare adresată de 5cosminamunteanu45, 8 ani în urmă

Realizează un rezumat al ”Colindului de Crăciun”
Repedeeeeeee Daca se poate pana la ora 13:40
Va rog din suflet


5cosminamunteanu45: https://drive.google.com/open?id=1cZWAiqYvcbMtVTwI8rJCL09FjOiSBAEm&authuser=3
5cosminamunteanu45: Un colind de Crăciun, de Ch. Dickens

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petreuslenuta123
1

Răspuns:

REZUMATUL CANCELULUI DE DICKENS

În perioada Crăciunului și una dintre cele mai citite și comentate povești la școală este colindul de Crăciun al lui Charles Dickens . Nu ai avut timp să citești A Christmas Carol ? Vă oferim rezumatul în italiană (scurt dar complet!) Și comentariul de introdus în formularul de carte. Să începem imediat cu câteva date utile de amintit: Colindul de Crăciun, cunoscut și prin titlul original al A Christmas Carol, a fost publicat în 1843 și face parte din colecția de nuvele The Christmas Book de Charles Dickens (1812-1870).

Spiritul Crăciunului viitor

Ultima întâlnire este cea cu Spiritul Viitorului Crăciun: îi arată ce se întâmplă când moare un domn bogat, al cărui nume nu este cunoscut. Nimeni nu-l vizitează, nimeni nu vrea să meargă la înmormântare, servitorii împărtășesc puținele lui lucruri, compania și casa sunt vândute. În cele din urmă, Duhul îi arată placa de la cimitir cu numele „Ebenezer Scrooge”.

Prin urmare, spiritul înlocuiește moartea însăși: când îi arată mormântul său, în Crăciunul următor, doar Fred merge să-l găsească, fericit pentru că și-a moștenit moștenirea; Scrooge regretă modul în care și-a trăit existența; el vede și mormântul micuțului Tim Cratchit, care a murit pentru că familia nu își putea permite medicamente din cauza salariului mic al tatălui său.

Scrooge este îngrozit, nu s-a gândit niciodată la ce s-ar întâmpla și niciodată că acțiunile sale, avariția și felul său de a se comporta cu ceilalți au avut un astfel de efect asupra oamenilor. Înțelege că a făcut cu adevărat totul greșit și se pocăiește: încă este la timp să se schimbe și să-și schimbe stilul de viață. După Ajunul Crăciunului în acest mod particular, ziua de Crăciun ajunge în sfârșit: dă cadouri și zâmbete și urări de bine celor trecători, angajatului său, nepotului său și întregii lumi. În sfârșit este și Crăciun și pentru el: trimite un băiat să cumpere cel mai mare curcan de vânzare de la magazinul din apropiere și, răsplătindu-l cu o coroană, îl va aduce în casa lui Bob Cratchit.

Apoi, bărbierit și curățat, el iese pe stradă salutându-i pe toți cu încredere și se prezintă la casa nepotului său, unde, salutat cu căldură, își petrece cel mai frumos Crăciun din viața lui râzând de bucurie: „într-adevăr, pentru un bărbat care nu a exersat atâția ani, a fost un râs minunat. " A doua zi dimineață, în biroul său, așteaptă sosirea lui Cratchit, care din acel moment ca prieten, îi oferă o creștere semnificativă a salariului și are grijă de familia sa și mai ales de Micul Tim, fiul bolnav al angajatului, care se vindecă .

Sper ca team ajutat

Alte întrebări interesante