Limba română, întrebare adresată de imiplacepanea, 8 ani în urmă

Realizează un text argumentativ de 150-200 de cuvinte, în care să îți exprimi opinia cu privire la ideea conform căreia literatura reușește să ridice iubirea la rang de artă

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
2

Răspuns:

cateva idei doar....

Dacă ar fi să fac cel mai frumos rezumat al unei vieți,  acela ar fi iubire.

Iubirea este o tema existenta in toate literaturile din toate timpurile. Ei i se acorda o deosebita importanta ,ca experienta fundamentala. Literatura reuseste sa ridice iubirea- acest sentiment general uman- la rang de arta. Oricat de mult s-a scris despre dragoste, va continua sa se scrie. Pentru ca iubirea este vectorul lumii, ea e cea care ii da sens si culoare. Si tot iubirea pune lumea in miscare, canalizand pasiunile ,eliberand energiile si transformandu-le in nemuritoare creatii artistice.

In primul rand parerea mea este ca Iubirea nu este un sentiment de care sa se poata bucura oricine, indiferent de gradul sau de maturitate.

Omul se raportează la iubire în funcţie de valoarea sa , de comportament, tradiţie, cultură, experienţă.

In opinia mea, iubirea in literatura este prezenta in mai multe ipostaze pentru ca si ea, totodata exista in sufletele noastre in diferite moduri. Fiecare om are anumite sentimente cu o anumita profunzime. Aceasta profunzime poate fi atinsa doar in unele momente, astfel scriitorii surprind iubirea la diferite varste ale vietii. Exista mai multe tipuri de iubire, dar nu pot explica care ar putea fi cea mai profunda.

Iubirea din carti este pura, o traiesti cu tot sufletul, te face sa simti ce inseamna cu adevarat atasamentul dintre doua persoane, faptul ca nu doar iubirea carnala este importanta ci trebuie sa iubesti sufletul omului intai. Te pui in locul personajului, incercand sa simti ce simte el. In poezii, iubirea de obicei este neimplinita pentru poet, acesta manifestandu-si melancolia si tristetea.

In al doilea rand Teoria iubirii înseamnă de fapt teoria existenţei umane. Omul este creaţia conştienta de sine. Omul din toate timpurile a căutat cum să-şi depăşească izolarea , cum să obtină unirea cu celălalt, cu lumea în ansamblul ei, cum să-şi împlinească destinul pentru că fiecare din noi este o entitate mică, un cosmos în sine. Intrarea omului în lumea existenţei se face prin legea firească a iubirii.

In al treile arand literatura reuseste sa ridice iubirea la rang de arta prin faptul ca  Iubirea este o acţiune care se poate face numai în libertate, înseamnă a da, a renunţa la ceva, a face un sacrificiu. Iubirea este o artă, o artă care trebuie învăţată de fiecare om în aşa fel încât viaţa să-şi urmeze adevărata cale, aceea de a cunoaşte libertatea fiinţei umane, aceea de a se elibera de fantasmele trecutului, de a cunoaşte omul în toată complexitatea lui. Pentru aceasta ai nevoie de a învăţa sa iubeşti, de a învăţa să respecţi .

Iubirea in literatura este foarte importanta, fiind abordata din diverse unghiuri, de-a lungul vremii existand diferite idei sau curente de idei referitoare la iubire.

Explicație:

In concluzie, iubirea este o tema inepuizabila ,si oricat s-ar scrie despre iubire, mai raman multe de scris. Iubirea este si va ramane tema fundamental a literaturii prezentului, trecutului si viitorului.

Alte întrebări interesante