Limba română, întrebare adresată de vitezomanudrago, 8 ani în urmă

Realizează un text argumentativ de minimum 150 de cuvinte despre rolul rețelelor de socializare în viața elevului raportându-te la experiența personală sau culturală.
În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:

⦁ formularea unei opinii faţă de problematica pusă în discuţie,

⦁ enunţarea şi dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate opiniei,

⦁ formularea unei concluzii pertinente.


Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ralucamitiu1
7

Rolul rețelelor de socializare

Reţelele de socializare de pe internet au mare succes la copii şi adolescenţi. Acolo îşi fac cunoştinţe noi, cultivă prietenii sau organizează întâlniri. Pot posta cu efort minim poze, clipuri şi texte proprii pentru a le distribui în cercul propriu de prieteni şi chiar mai departe de atât. Dar care e rolul lor principal?

În primul rand prin posibilităţile lor de comunicare, reţelele de socializare exercită o atracţie deosebită asupra elevilor. Acestea le oferă mijloace pentru a se reprezenta şi a se redescoperi mereu prin doar câteva click-uri. Interacţiunea cu alţii joacă mereu un rol important. Adolescenţii descoperă mereu în mod activ cine sunt şi cine vor să fie. Se formează rapid un cerc mare de prieteni în cadrul căruia se face schimb de imagini, clipuri sau teme. Astfel pe Youtube există multe canale care redau lecții interactive din care elevii pot învăța.

În al doilea rand rețelele sociale sunt un alt mod de a obtine informatii despre diferite teme curente din viata fiecarei persoane. Acum este mult mai usor sa se gaseasca si alte surse de informatii decat vechiurile site-uri oferite de motoarele de cautare.

În concluzie, aceasta revolutie tehnologica, ce s-a instalat in vietile fiecaruia in ultima jumatate de secol, va continua sa se extinda si sa acapareze mare parte din viata elevilor, dar si a adulților, fiind cea mai ușoară si rapidă sursă de informare.

Alte întrebări interesante