Limba română, întrebare adresată de tantareanuionut, 8 ani în urmă

Realizeaza un text argumentativ despre educatie.
VA ROG!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de greedlex18
26

Răspuns:

  In opinia mea educatia este ceva necesar si fara de care poti trai. Educatia in general ajuta personele sa comunice, sa scrie, sa vorbeasca, sa se comporte etc.

  In primul rand educatia poate sa fie de cateva tipuri, unul dintre tipuri este ducatia parinteasca fara de care nu poti sa iti creezi un bun corportament, ceea ce ne duce cu gandul la peroanele care nu au sansa la avea un parinte care sa il educe. Aceasta educatie este foarte avantajoasa pentru copii care o primesc si o transmit mai departe in jurul lor, dar pentru cei care nu doresc sa o utilizeze, ea poate fi un timp valoros pentru uni care se intorc la aceasta educatie, iar pentru o mare majoritatea care au renuntat la ea, poate fi un timp folosit degeaba.

  In al doilea rand educatia nu inseamna numai comportament si limbaj, ea mai inseamna si cunostinte din diferite domeni ale lumii acesteia. Acest tip de educatie se poate "accesa" din scoli, de pe internet, de la alte persoane trecute prin viata si nu numai. Educarea cu informatii este pe locul 2 in clasament dupa un studiu facut de niste specialisti din Japonia, deoarece pe primul loc ramane educatia parinteasca.

  In concluzie educatia poate fi si o pierdere de vreme, dar si un bun "prieten" in viata care trebuie sa o traiesti. Prin educatie poti sa "ridici" muntii, sa "usuci" marea si sa poti trece de anumite necazuri.

Alte întrebări interesante