Limba română, întrebare adresată de sebastian9810, 8 ani în urmă

Realizează un text creativ cu titlul ,,După muncă şi răsplată", in care sa introduci dialogul si cuvintele:harnicie,revansa,greseala,bucurie,satisfactie,invatatura.
Dau coroana...
REPEDEEE....!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanaandreeatap76a8p
6
Era de mult o fata pe nume Adelina , care avea o harnicie de nedescris. Ii placea ca totul sa arate "luna". Doar ca , nu isi permitea multe lucruri ... Traia intr-o familie de saraci .
Intr-o zi , cand mergea la fanata sa aduca apa in gospodarie , s-a intalnit cu o batrana care ducea in spate o sacosa foarte grea:
-Doriti sa va ajut? intreaba Adelina
-Cum doresti tu , tinerico! raspunse cu un glas dulce batrana.
Adelina a ajutat-o sa care sacosa pana acasa . Vazand gestul fetitei , a prins o satisfactie pentru ea si i-a oferit in dar cateva mere culese din gradina :
-Multumesc , dar nu merit aceste mere... Ar fi o greseala sa le iau .
-Ia-le , fetito! M-ai ajutat si meriti chiar mai mult decat cateva mere.. Dar n-am , ca ti-as fi dat!
Fata a luat merele , insa nu le-a mancat singura. Le-a impartit cu fratii sai mai mici .
Peste cateva zile , Adelina iese la cersit sa-si castige painea... Pe drum , o vad doua fete care proveneau din familii bogate si incep sa rada . Cu capul in pamant , isi continua drumul. Vede o vrabiuta ranita si se hotaraste sa o bandajeze cu carpa pe care o avea la ea. O ia in brate si o leagana. Intre timp , apare un om necunoscut , pe care nu il mai vazuse ... Acesta era Christian , unul dintre cei mai mari oameni ai tarii. Se hotaraste sa o ia la el acasa , insa ea refuza:
-Nu pot , nu ii pot lasa pe cei patru frati ai mei singuri! Parintii ne-au abandonat de mici , insa noi am ramas impreuna.
-Bine atunci , ii vom lua si pe ei!
Cu totii se muta in curtea lui Christian. Acesta le-a oferit cele necesare , copiii ajungand si ei , la randul lor , niste oameni mari , cu un destin !
Invatatura din aceasta poveste este ca trebuie sa facem bine , ca sa primim bine

Sper ca te-am ajutat

Succes

sebastian9810: Ms
Alte întrebări interesante