Limba română, întrebare adresată de gabrielmihai471, 8 ani în urmă

Realizeaza un text cu informații despre,, canepa". vs rog​ dau corona

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ariabrainly1711
2

Răspuns:

sigur te ajut

cânepa

Explicație:

Canepa sau Cannabis sativa este o planta erbacee anuala, cu o compozitie bogata in uleiuri volatile, minerale, vitamine, proteine si acizi grasi, care are multiple beneficii asupra sanatatii. In scop curativ se folosesc semintele si uleiul din canepa.

Sursa de nutrienti – semintele de canepa sunt considerate o sursa incredibila de nutrienti, fiind mai ales bogate in Omega-3 si Omega-6, in proteine de inalta calitate, vitamina E si minerale precum: fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, sulf, calciu, fier si zinc. Acestea pot fi consumate crude sau coapte.

Uleiul de canepa este si el foarte valoros, fiind folosit atat in bucataria, cat si in medicina traditionala chineza de peste 3000 de ani.

Semintele de canepa pot reduce riscul de boli cardiovasculare – bolile cardiovasculare sunt pe primul loc in randul cauzelor de mortalitate la nivel mondial. Dimensiunea acestei situatii a determinat numeroase studii, inclusiv in ceea ce priveste o alimentatie echilibrata, care sa reduca prevalenta acestor afectiuni.

Astfel, exista mai multe date care atribuie semintelor de canepa actiune cardioprotectoare, datorita continutului in arginina si acid gama-linoleic.

Arginina este utilizata de organism pentru a produce oxid nitric, responsabil pentru dilatarea vaselor de sange, ce duce la scaderea tensiunii arteriale.

Acidul gama-linoleic este legat de reducerea proceselor inflamatorii, fapt ce poate scadea riscul de boli cardiovasculare.

Mai mult, studii pe animale au demonstrat ca semintele si uleiul de canepa pot regla tensiunea arteriala, impiedica formarea trombilor si ajuta inima sa se refaca dupa un infarct miocardic.

Semintele si uleiul de canepa indicate in afectiuni dermatologice – semintele si uleiul de canepa sunt bogate in acizi grasi, cu o proportie de 3:1 (Omega-6 la Omega-3), acizi care au un efect benefic in tratarea eczemelor si a pielii uscate, reducand simptomele si nevoia de medicatie.

Sursa de proteine de inalta calitate – semintele de canepa asigura un aport similar de proteine cu cel al carnii de vita sau miel, 30 g de seminte sau 2-3 linguri de ulei furnizand aproximativ 11 g de proteine.


gabrielmihai471: ms cam mare
gabrielmihai471: Dar e bun
ariabrainly1711: mersi mult!!! tu poti sa tai oricum :)
gabrielmihai471: Da
ariabrainly1711: te puppp mersi de coroana
gabrielmihai471: O si frumoasa
ariabrainly1711: mersi la fel
gabrielmihai471: zi
Răspuns de Utilizator anonim
2

Raspuns:

Cânepa este o plantă a câror tulpini se folosește în industria textilă. Din ele se confecționează îmbrăcăminte. Semințele de cânepă se folosesc în industria alimentară. În ultimul timp cânepa se cultivă tot mai puțin în tara noastră. Acesta este un lucru trist.

Sper ca te am ajutat. Da mi te rog o inimioara sau o coroana dacă poti


gabrielmihai471: inimioara ca primul i-am dat corona ca lui primul
Utilizator anonim: nu este nicio supărare. zi frumoasa
gabrielmihai471: la fel si tie
Alte întrebări interesante