Limba română, întrebare adresată de animalsade11, 8 ani în urmă

Realizează un text de 15-20 rânduri în care să-ți imaginezi un dialog dintre un pământean și extraterestru.
(Extraterestrul trebuie să îi pună cel puțin 6 întrebări pământeanului). ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lauraandreea2219
2

Într-o zi de școală, am primit ca tema la limba romana, sa ii luam un interviu unui extraterestru. S-au format echipe de câte trei elevi, iar eu am fost în echipa cu cei mai buni prieteni ai mei, fapt care ma bucura nespus.

După terminarea orelor, ne-am întâlnit într-un parc din apropierea caselor noastre și am pornit într-un loc în care eram convinși ca vom găsi câțiva extratereștrii.

Ajunși în acel loc, ne-am ales un extraterestru dintre cei aflați acolo, și l-am luat ca să ii adresam câteva întrebări.

-Bună!

-Bună ziua, pământeni! Ce e cu voi pe aici?

-Am venit aici pentru a-ți adresa câteva întrebări legate de viata ta acolo unde trăiești.

-Am înțeles! Dar pot ști și eu cine v-a trimis aici?

-Bine. La ora de limba romana, am primit ca tema de realizat un interviu unui extraterestru, de aceea ne aflam aici acum. Nu facem nimic rău.

Interviul pe care trebuia sa i-l luam noi extraterestrul se transformase într-un interviu acordat de noi acestuia.

-Ce clasa sunteți?

-Suntem clasa a opta (aici vei completa tu cu clasa, aceasta este în cazul meu).

-Da. Nu va suparati, dar câți ani aveți?

-Avem 14 ani. (completezi tu cu vârsta ta)

-Pot avea încredere în voi?

-Sigur nu facem nimic rău.

-Cate întrebări îmi veți adresa?

-Avand in vedere ca tu ai început sa ne adresezi noua întrebări, nu mai avem timp decât de doua.

-Vă dura mult, pentru ca nu am destul timp?

-Nu. Doar câteva minute.

-Cum te numești?

-Ma numesc Blip Blop.

-Cum este în locul în care trăiești?

-Eu nu am un loc stabil în care locuiesc. Locuiesc în mai multe locuri și unul din ele este și planeta Marte. Acolo totul este de culoare roșie, nimic nu este la fel ca ceea ce este aici, pe Pământ. Suntem mulți extratereștrii și trebuie sa mergem prin fiecare loc al galaxiei, pentru a ne cauta hrana.

-Mulțumim pentru interviu! La revedere!

-Cu plăcere! La revedere!

Afara începu sa se întunece. Deoarece interviul pe care trebuia sa i-l luam extraterestrul, deveni un interviu acordat de noi acestuia, trebuia sa facem tema doar cu acele informații pe care le descoperisem spre sfârșit.

A doua zi la școală, ne-am prezentat tema. A fost corecta, dar se putea cu mai multe informații.

A fost o experienta școlară interesanta din care am avut de învățat!


albatran: frumos; ET+Men in Black+Micul Print + cea mai matre partede la tine; continua sa citesti si sa scrii, in ordinea asta; iti recomand sa nu ratezi in viata asta Ray Bradbury, "Cronici martiene" si 'Fahrenheit 451" Isaac Asimov , "Soarele gol" si "Caderea noptii" R.R.Martin " Regii nisipurilor" si dintre filme 'Al cincelea element" "Valerian si Orasul celor 1000 de planete" "Oblivion"
lauraandreea2219: Mulțumesc!
Răspuns de tigrulcelbun175
2

Răspuns:

Odată o navă ciudata s a vazut pe cer ptr putin timp , apoi a dispărut. Un vraci bătrân cutreiera munții dupa diferite plante , a dat fara sa vrea peste un extraterestru ,intre ei s a legat pe loc o prietenie strânsă. Extraterestrul I a spus că vine dupa o planetă îndepărtată. - Suntem intr un război continuu cu o specie , ei sunt si dușmanii oamenilor .- Poate ca te întrebi ,de ce ? - Da ,sigur as vrea sa stiu , răspunse vraciul .- Deoarece au vazut ca voi oamenii nu sunteti uniți ! -Ce aveti de facut ? -Sa devenim mai buni sa ne ajutam , sa ne iubim unii pe alții! -Crezi ca este greu de realizat ? - Nu , daca si noi oamenii ne dorim, intelegem ca acestea sunt armele noastre , putem învinge orice .- Crezi ca si credinta joacă un rol important ? - Da , daca noi avem incredere ca vom izbandi orice încercare, sigur asa va fi ! De ce crezi ca ei îndrăznesc să atace oamenii ? - Deoarece au vazut ca noi suntem dezbinati, am uitat sa ne mai pese de cei de lângă noi . Eu de ce , crezi ca am venit va va avertizez ,sa ma intalnesc cu tine ? - Pentru ca va pasa , ne iubiti , ne sunteti prieteni ! - Multumesc !


albatran: imi place mult si a ta...putin putin din "Ziua in care s-a oprit Pamantul" filmul cu Keanu Reeves?si putin din King Arthur, serialul??
tigrulcelbun175: Nu am vazut filmele acestea .Sincer . Sunt idei in lumea asta multe ,probabil mintea aduna din toate si creeaza .
albatran: poti sa vezi pecel cu Keanu, ca e lung metraj, adica mai scurt decat un serial; "cartile din carti se scriu"
tigrulcelbun175: Multumesc ptr recomandări. Eu ma uit la toate genurile de filme , dar sa fie bune !
albatran: toata ideea e sa te 'prinzi" dupa 30 min...dintre cele recente, interesant si peste medie e si ''Mortal engines'///pt cultura ta generala, sa stii pe ce lume ne aflam, 'AL CINCELEA VAL', 'Elyseum", 'In time' si, "must watch" Matrix, primul
Alte întrebări interesante