Limba română, întrebare adresată de Anonimaa, 9 ani în urmă

Realizeaza un text de tip argumentativ in care sa-ti exprimi opinia despre rolul jocului in viata unui copil (15-20 de randuri)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
3

Un text de tip argumentativ în care să-ți exprimi opinia despre rolul jocului în viața unui copil, poate fi:

După părerea mea orice joc, fie ca este in aer liber, pe calculator sau consolă, chiar și un simplu joc de cărți, are un rol foarte important în viața unui copil deoarece îl ajută să se dezvolte din multe puncte de vedere.

În primul rând, prin joacă un copil descoperă lumea ce-l înconjoară și învață constant lucruri noi, utile în viața de zi cu zi. De exemplu, jocurile pe caculator dezvoltă imaginația, gândirea matematică și analitică, strategia și logica. Jocurile de cuvinte lărgesc vocabularul, ajutându-i pe copii să comunice mai bine. Jocurile cu mingea, în special jocurile în aer liber, au un rol esențial pentru o viață sănătoasă, pentru o dezvoltare armonioasă.

În al doilea rând, prin joacă se sudează relația părinte-copil. Un părinte care se joacă cu copilul său creează o legătură deosebită cu acesta, fiind implicat, petrecând timp de calitate împreună. Datorită acestui fapt, relația părinte-copil va fi una bazată pe afecțiune, încredere și respect.

Prin urmare, pot afirma că jocurile sunt esențiale în viața unui copil, deoarece îl ajută să se dezvolte pe toate planurile.

Reținem: un text de tip argumentativ este o scriere prin care ne susținem punctul de vedere, pro sau contra, în legătura cu un fapt. Textul argumentativ are o structură specifică și formulări ce trebuie respectate.

Un text argumentativ în care să-ți exprimi opinia în legătură cu importanța împărtășirii propriilor emoții, poți citi aici: https://brainly.ro/tema/10035113

Spor la teme!

#SPJ6

Alte întrebări interesante