Limba română, întrebare adresată de f1fa, 8 ani în urmă

Realizeaza un text descriptiv,de 100-150 cuvinte,cu titlul Balul Florilor. figurile de stil trebuie sa aiba figurile de stil: epitetul si enumeratia ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmen1993
60

La noi la școală se va tine un bal intitulat Balul Florilor. Acesta presupune ca fiecare din noi sa se costumeze în floarea preferata. Mie de exemplu îmi place foarte mult trandafirul, asa ca am ales o rochiță și o coroniță roșie. Alți colegi de ai mei au ales sa se costumeze în lalele, ghiocei, panseluțe, toporași, o multitudine de culori. Rochița roșie, brodată cu floricele roșii și volănașe a fost cadoul primit de la mama mea și ea a fost încântată sa ma vadă îmbrăcată în ea.

Răspuns de marcela16
141

În fiecare an, pentru a sărbătorii sosirea primăverii, se organizează Balul Florilor. La acest bal participa toate florile , care înfloresc primăvara : lalele, zambile, ghiocei, narcise, stanjenei , iriși. Fiecare floare își dă interesul pentru a arăta cât mai bine, și în acest fel sa capteze atenția tuturor. Gingasele lalele si-au pus rochii frumos colorate : galbene, rosii, albe, roze. Stanjeneii nu s-au lăsat mai prejos. Au captat atenția cu ale lor culori pastelate. Dar ce sa mai zic de minunatele zambile. S-au parfumat atât de mult, încât ramai fără aer atunci când trec pe lângă tine. Cel care a avut cele mai multe aprecieri, a fost ghiocelul. Timid, micuț și delicat, îmbrăcat intr-o mantie albă, a reușit sa fure privirile celor prezenți.

Balul s-a încheiat într-un mod frumos, iar câștigătoare au ieșit toate florile.


marcela16: Mulțumesc frumos!
f1fa: eu iti multumesc
Alte întrebări interesante